USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Ощадбанк» відтерміновує введення комісії на сплату комуналки

12 Листопада 2016 23:20
"Ощадбанк" відкладає введення в дію рішення щодо впровадження комісії за прийняття комунальних платежів, щоб розробити механізм, який дозволить залишити безкоштовною оплату комунальних послуг для найменш забезпечених верств населення - отримувачів субсидій.

Про це пише Укрінформ.

Нагадаємо, раніше "Ощадбанк" повідомив, що 1 грудня 2016 року буде внесено зміни до тарифів АТ "Ощадбанк", а саме "Прийом платежів за житлово-комунальні та телекомунікаційні послуги на користь суб'єктів господарювання - постачальників послуг, з якими укладені договори на прийом платежів і/або надання інформаційних послуг" та буде встановлено тариф в розмірі 3 гривні за один платіж в касі установ "Ощадбанк

“Ощадбанк" зважає на резонанс і масштабне суспільне обговорення питання сплати за послуги банку з прийому комунальних платежів від населення та висловлює готовність до широкої експертної дискусії", - йдеться у заяві банку.

При цьому у банку зазначили, що законодавство закріплює заборону банкам встановлювати комісійну винагороду за банківські послуги на рівні нижче собівартості операції.

"Запропонований банком до встановлення в касі тариф у 3 гривні є найнижчим на банківському ринку та має на меті забезпечити беззбитковість проведення операцій", - додали в "Ощадбанку".

Там також нагадали, що Україна підписала низку міжнародних угод, зокрема меморандум із МВФ, та взяла на себе зобов’язання щодо здійснення масштабних реформ. Окрім іншого, меморандум передбачає ринкові умови для роботи держбанків та їх докорінне реформування.

"Державні банки, як і решта державних компаній, мають генерувати прибутки для бюджету. Для держави, для 45 мільйонів українців. Тож, до державного "Ощадбанку", має бути таке саме ставлення, як і до решти державних компаній, які реформуються", - акцентували у банку і зазначили, що "Ощадбанк" "розуміє свою соціальну місію".

"Саме тому, правління Ощадбанку прийняло рішення про перенесення терміну введення в дію рішення тарифного комітету щодо впровадження комісії за прийняття комунальних платежів з метою опрацювання із відповідними органами державної влади механізму, який дозволить залишити безкоштовною оплату комунальних послуг для найменш забезпечених верств населення (отримувачів субсидій)", - йдеться у заяві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1+1 Показати IP 13 Листопада 2016 10:10
банк і так бере комісію в розмірі 1% але з отримувача коштів , але це не розповідають і ще їм мало , тоді нехай відмовляться від цих коштів , які значно більші ніж 3 грн , 10 грн за 1000 отриманих
----- Показати IP 13 Листопада 2016 11:15
Та людина яка готувала дану статтю про це мала сказати в першу чергу, бо це виглядає мінімум , як не компетентність журналіста, або максимум ,як змова!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus