USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку землю оцінюють згідно з розрахунками 2008-го року

23 Червня 2015 15:26
Грошову оцінку земельних ділянок у Луцьку розробили ще в 2007-му році, а затвердили її в 2008-му році. З того часу й дотепер ця ж грошова оцінка і досі застосовується на території Луцька

Про це йшлося під час оперативної наради Луцького міського голови Миколи Романюка, сьогодні, 23-го червня.

Здійснивши інвентаризацію земель територіальної громади Луцька, начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала доповів, що, відповідно до статті 18 Закону України «Про оцінку земель», нормативна грошова оцінка земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів, незалежно від їх цільового призначення, здійснюється не частіше, ніж один раз на 5-7 років. У межах міста Луцька таку оцінку розробили у 2007 році, а затвердили в 2008-му році.


Вже наступного року, розповідає Сергій Шабала, цю ж грошову оцінку повторно затвердили й вона діє до нині.

«Враховуючи те, що 01.05.2015 року завершився семирічний термін, після якого, відповідно до чинного законодавства України, необхідно затвердити нову нормативно грошову оцінку земель Луцька, виконавчий орган Луцької міської ради у травні-червні 2014 року провів відкриті конкурсні торги з надання послуг з розробки технічної документації щодо нормативної грошової оцінки земель Луцька. Переможцем стало державне підприємство Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Дніпромісто». Нова документація уже розроблена. Аби її ухвалити, вже підготували Проект рішення, який потрібно затвердити під час чергової сесії міської ради. Після прийняття та офіційного оприлюднення рішення до 15.07.2015 року положення про плату за землю вступить в дію з 01.01.2016 року», - розповів посадовець.

Зауважимо, згідно з даними відділу інформаційної роботи Луцької міської ради, управління земельних ресурсів за січень-червень 2015 року підготувало 483 рішення міської ради, щодо договорів оренди землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus