USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Панама призупинила розслідування офшорного скандалу

25 Січня 2017 10:10
Прокуратура Панами призупинила розслідування справи про так зване "панамський досьє", яке розкриває причетність низки відомих у світі компаній і осіб до використання офшорних схем.

Про це повідомила генеральна прокуратура країни на прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

Підставою для припинення розслідування стало питання про законність цих дій, рішення щодо цього питання має ухвалити Верховний суд.

У квітні 2016 року німецька Sueddeutsche Zeitung опублікувала документи панамської юридичної фірми Mossack Fonseca, у яких вказувалося на широке використання у світі офшорних схем для уникнення сплати податків. Понад рік 380 журналістів із 78 країн вели найбільше в історії журналістське розслідування, вивчаючи діяльність офшорного оператора Mossack Fonseca. Вони приступили до публікації викривальних статей, одна з яких розповідає про секретний офшор і «моральний злочин» Петра Порошенка.

На основі цієї публікації генпрокуратура Панами почала розслідування.

Сама фірма назвала публікацію незаконною, заснованою на викраденій інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЩО ТРАПИЛОСЬ ІЗ «МОССАК ФОНСЕКА» ПІСЛЯ ОФШОРНОГО СКАНДАЛУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
а Показати IP 26 Січня 2017 10:14
порох проплатив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus