USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Павлівські пивовари втримаються на плаву завдяки йодованій воді?

11 Листопада 2008 12:12
Значні труднощі з реалізацією своєї продукції – знаменитої йодованої води «Йоданка Павлівська» – відчуває нині колектив ВАТ «Павлівський пивоварний завод». Тож, аби «утриматися на плаву», тут взяли напрямок на оновлення асортименту і випуск солодких вод, збагачених природним йодом. Про це 11 листопада повідомляють «Волинські Новини».
Серед новинок, які вже запущено у виробництво, солодкі води «Вишня», «Шипшина-кола», «Лимон-чорносмородина». Особливість нової продукції в тому, що вона виробляється з добавками вітамінів і збагачена природним йодом. Такі напої, як зазначив голова правління ВАТ Микола Пікута, можуть споживати і дорослі, і діти, – цитує його УКРІНФОРМ.
Переваги цих напоїв, як і самої «Йоданки Павлівської», в тому, що йод, добутий із природного джерела, міститься в них у тому вигляді, в якому він необхідний організму. Тобто у формі йодидів. Саме такий біологічно активний йод накопичується в щитовидній залозі, знижує вміст холестерину в крові. Він сприяє профілактиці різних хвороб, підвищує імунітет. При споживанні цієї води немає небезпеки передозування йодом.
Для зручності споживачів усю солодку продукцію розливають у півлітрову, 0,33-літрову скляну тару, а також у літрові й півторалітрові пляшки. А йодовану воду, що призначена для приготування їжі, в п’яти- і двадцятилітрові ємності.
Зменшити вплив економічної кризи пивовари сподіваються також завдяки переходу на власне вирощування ячменю для випуску пива. Для цього вони взяли в оренду 400 гектарів землі. Уже нинішнього року пивовари одержали перший врожай – по 25 центнерів з гектара. Врожайність поки невисока, але, з врахуванням нинішніх високих ринкових цін на пивоварний ячмінь, економія буде, – наголосив Микола Пікута. ВАТ «Павлівський пивоварний завод» щороку випускав у середньому майже 150 тисяч декалітрів збагаченої природним йодом води, що реалізується під популярною торговою маркою «Йоданка Павлівська». Нині виробничі потужності зменшено майже наполовину. Причина – падіння реалізації води в низці областей, яке колектив нині сподівається компенсувати оновленням асортименту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus