USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пенсії для родин загиблих в АТО хочуть збільшити до 10 прожиткових мінімумів

27 Червня 2015 16:34
Мінімальна пенсія для родин загиблих воїнів АТО та Героїв Небесної Сотні повинна бути не меншою, ніж 10 прожиткових мінімумів.

Саме такої думки припустився під час засідання 35-ї сесії депутат Волинської обласної ради Святослав Кравчук.

Так, до сесійної зали разом із однодумцями прийшла мати загиблого Героя Артема Карабана Любов.
Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що 14 серпня 2014 року Гімн України востаннє лунав для 21-річного волинського героя Артема Карабана, який загинув від зброї терористів на Сході. Хлопець загинув не передовій, під час бойових операцій на Савур-Могилі. Протягом тривалого часу зболені та вбиті горем батьки не могли знайти, у якому зі шпиталів України знаходиться тіло сина.

З її слів, організація родин загиблих воїнів АТО «Надія» направила звернення, адресоване на ім’я голови Волинської ОДА Володимира Гунчика та голови облради Валентина Вітра, з метою забезпечення соціальним захистом сімей тих військовослужбовців, хто поліг в ході війни на сході.
Як пояснила жінка, 28 грудня 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав законопроект, який свого часу підтримала й Верховна Рада.

«Можливо є й у цьому залі депутати, які голосували за внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту. В результаті прийняття цього законопроекту скасували низку пільг для родин загиблих в АТО. Всі ми знаємо що сьогодні в країні йде війна. І не тільки знаємо, а й відчуваємо це на собі. Нелегко щодня читати офіційні повідомлення про те, що гинуть наші хлопці. Й з кожним днем родин загиблих стає більше. Але наша славетна Верховна Рада вирішила піти іншим шляхом й скасувати пільги, зароблені кров’ю наших загиблих батьків, синів та чоловіків. Ми вимагаємо їх повернути, повернутись до редакції до внесення змін», - звернулась Любов Карабан до обранців громади.
Вона додала, що це - пільги зароблені за певні заслуги, подібні до тих, які надали ліквідаторам аварії на ЧАЕС, афганцям, учасникам бойових дій.

«Вони захищали свою батьківщину і віддали найцінніше – своє життя задля того щоб у нас був мир і ми жили в цьому комфорті, щоб не було у нас жахіть, які робляться на сході. Шкода, що життя наших чоловіків і синів оцінили у суму 1700 гривень. Це – ганьба для держави та для депутатів», - наголосила мати загиблого Героя.

Вона попросила волинських обранців громади звернутися від імені родин загиблих воїнів АТО до Президента України, аби він залишив пільги, гарантовані державою.

Вислухавши виступ зболеної горем матері, депутат Волинської обласної ради Святослав Кравчук зауважив, що йому соромно за те, що мама загиблого воїна зі сльозами виходить на трибуну і просить пільги.

На думку обранця громади, мінімальна пенсія для сімей загиблих повинна бути не меншою, ніж 10 прожиткових мінімумів.

«Такі родини повинні мати достойну пенсію, аби утримувати інших дітей і не просити коштів у держави на проїзд в автобусі чи купівлю медикаментів, а дати їм змогу нормально жити в нашій державі. Тому гідну пенсію родинам загиблих треба встановити на державному рівні. Чомусь у держслужбовців високі пенсії, а в родин захисників – трохи більше 1500 гривень. До того ж матерям і дружинам, які зазнали горя втрати, треба й самим лікуватися, бо смерть рідних – це сильний стрес», - звернувся народний обранець до колег.

У розмову втрутився й депутат Борис Загрева, який запропонував розповсюдити таку ініціативу ще й на родини Героїв Небесної сотні.

Таким чином, проект рішення щодо забезпечення соціального захисту сімей загиблих у АТО воїнів підтримали за основу та в цілому разом з пропозиціями депутатів.

Нагадаємо, 8 червня 2015 року родичі загиблих в АТО бійців прийшли під стіни Волинської ОДА з акцією протесту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Люди Показати IP 27 Червня 2015 16:55
Все це правильно. Але ж треба і пенсінерам добавляти і працюючим мінімальну арплату збільшувати. А то люди виживають
Корінний лучанин до Люди Показати IP 27 Червня 2015 17:47
Поділяю Вашу думку. Цікавий момент назріває в звязку з такими пропозиціями по відношенню до родин учасників " АТО". А де ж візьмуться кошти на таке 10-кратне підвищення, коли на кожному кроці зверху лунає , що грошей НЕМА? Депутати що, черговий раз "провякали" для того щоб здатись виборцям "ХОРОШИМИ" і тільки того!!! ЧЕРГОВИЙ ПОПУЛІЗМ І БРЕХНЯ! Нехай влада спочатку виконає обіцяне для УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА СХОДІ , тобто пільги, земельні наділи , лікування і т. інш....
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 27 Червня 2015 19:39
А при чому тут "лунає"? Грошей дійсно немає.
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 28 Червня 2015 00:04
обіцяють зараз для того, щоб було більше бажаючих йти на могилізацію. а далі - обіцянки-цяцянки, ніяких же юридичних документів не підписано, це все пусті слова, так само як і у парашенка було перед виборами: https://youtu.be/xPRWqBuUdog
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 28 Червня 2015 10:06
Погоджуюсь із цим! А депутату Кравчуку повинно бути соромно за своє СЛОВОБЛУДДЯ. Він живе в іншому вимірі, в статусі пенсіонера-держслужбовця.
Xaxaxa Показати IP 27 Червня 2015 16:57
Нехай буде, тільки не з кишені народу. Най їм олігархи платять.
Анонім до Xaxaxa Показати IP 28 Червня 2015 00:06
олігархи не можуть - їм і так грошей не вистачає на розвиток свого бізнесу в країнах Евросоюзу.
... Показати IP 27 Червня 2015 16:58
Торгує сином.
лучанка Показати IP 27 Червня 2015 17:55
Звертатися треба до лапіних та гузів а не піаритися в області.депутати народні за закони голосують а не обласні
Анонім до лучанка Показати IP 27 Червня 2015 18:18
Звертатися треба до Керрі, іншими словами - до свого хазяїна. Він все рішає. Але виникає звичайне питання - а він дозволить? Бо за це він буде розраховуватися, бо те, що заробляє Україна, розкрадається її нинішніми очільниками.
сорока Показати IP 27 Червня 2015 18:49
обома руками за - сімї фактично втратили годувальників... але як погляну на свою зарплату, на мамину пенсію, на ті щомісячні відрахування, і зло бере... червяк відразу ворушиться - їм десятикратний розмір, а ми на один мінімум жити... так і хочеться сказати - панове урядовці, не робіть з нас злиднів!
Хлоп до сорока Показати IP 27 Червня 2015 19:17
Згідний з Вами. І хочу навести ще один приклад реалізації принципу "рівних можливостей" нашим урядом. Це субсидії. Беремо особу, яка отримує мінімалку. Їй практично всі комунальні послуги буде сплачувати держава. Візьмемо особу, яка отримує 4000-5000 грн. Субсидії вона не отримує, натомість віддасть зимою від 3000 до 4000 грн а то й більше за комуналку (стосуєтсья тих хто живе у приватних будинках середньої навіть площі - 80 - 100 кв.м.) І що ж це у нас получається. Не славнозвісна "зрівнялівка" "розвиненого комунізму"?
Хлоп Показати IP 27 Червня 2015 19:10
Проблема не тільки в розмірі пенсії, проблема буде в тому, щоб довести своє право на пенсію, а це буде багатьом зробити дуже важко.
Анонім Показати IP 27 Червня 2015 19:44
...і обкласти відразу 15% налогом та 1,5% забрати на війну...про це здирництво з пенсіонерів, в тому чіслі і з Учасників бойових дій,Учасників війни, ЩОСЬ МОВЧАТЬ.
яка різниця Показати IP 27 Червня 2015 19:56
мертвим скількі жадібни волинякі получать за іхню смерть.ще е гарний вислів ганді на подібну тему
мастер до яка різниця Показати IP 28 Червня 2015 22:29
а що на волинi мужикiв не мае? нових найдуть,i ще бiльше народять
Я Показати IP 27 Червня 2015 23:50
Схиляю голову перед Святославом Кравчуком! Мудрий чоловік! До його слів більш нема чого додати!
Галя до Я Показати IP 28 Червня 2015 01:12
Молодець, вміє пропіаритись, пообіцяти. Міг і сказати що по 10 шт. зелених, знаючи що лохи типу Я поведуться. То дупу наставляли а тепер голову схиляють. Такі славіки за два десятки літ при владі і довели державу до нинішнього стану.
Микола до Я Показати IP 28 Червня 2015 09:12
У мене знайомий покруче....казав оберіть депутатом, я всім пенсіонерам пенсію по 15шт. зелених, а мінімальну зарплату в Україні - 20 000$ ! Схиляйте лохи голову і негайно обирайте!
Корінний лучанин до Я Показати IP 28 Червня 2015 10:10
Слово МУДРИЙ візьміть у лапки!!! Я скажу по іншому - ХИТРОЗАДИЙ1
дурна війна Показати IP 28 Червня 2015 11:15
А ми, ті, що за компом строчимо за які кошти пішли б на війну, чи рідних відправили ? Немає такої ціни....
я до дурна війна Показати IP 28 Червня 2015 22:25
за 1000$ 10 000 000 людей назбираю готовой заплатили?
мент Показати IP 28 Червня 2015 22:23
не потрiбно платили i так вiйна а бюджет пустой
Світлана Показати IP 27 Квітня 2018 09:11
Похороніть разом із малими дітьми їхнього батька і тоді спробуйте писати про те що ці діти не заслуговують на достойне життя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus