USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чому бронежилет не врятував загиблого волинянина

14 Серпня 2014 15:32
Вкотре на Театральному майдані обласного центру грало тужливе «Пливе кача». Ця пісня уже давно стала реквіємом для загиблих патріотів Вітчизни. Сьогодні ж, 14 серпня, останній у земному житті гімн України лунав для 21-річного волинського героя Артема Карабана, який загинув від зброї терористів на Сході.

Нагадаємо, Артем Карабан загинув не передовій, під час бойових операцій на Савур-Могилі. Протягом тривалого часу зболені та вбиті горем батьки не могли знайти, у якому зі шпиталів України знаходиться тіло сина.

Сьогодні, 14 серпня, Артема відспівали у верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору. Після цього на Театральному майдані міста відбулась громадська панахида, під час якої декілька сотень лучан прийшли провести волинського героя в останню путь.


Так, Луцький міський голова Микола Романюк подякував стомленим від сліз батькам за те, що подарували Україні такого хорошого сина.

Опісля, слово взяла друг родини та мати, Іванна Дубинка-Філозоф, син якої також бере участь у АТО та знаходиться на передовій.

Вона зазначила, що Артем загинув від кулі, що влучила хлопцю у груди, трохи вище захисної пластини бронежилета.
Жінка зауважила, що коли стало відомо, що волинські хлопці загинули під Волновахою, Артем першим висловив бажання піти на передову. А під час утримання Савур-Могили, першим кинувся у бій, не шкодуючи свого молодого життя.
«Ось так і закрив він власним тілом наших дітей на Савур-Могилі. Ми молимось, шепочучи «Отче наш». Але якому Богу-отцю молитися, аби швидше закінчилась ця війна і не гинули наші діти? Коли ж суцвіття перемоги розквітне і на нашій землі? Не плач, мамо, твій син героєм став, він за Україну голову поклав», - звернулась вона до вбитої горем матері загиблого воїна.

Нагадаємо, раніше у редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини надійшов лист-звернення матері солдата-кулеметника Віктора Дубинки. У ньому Іванна Дубинка-Філозоф передає усі тривоги і надії, любов і тепло материнської душі. Цим листом жінка прагне підтримати свого сина і всіх тих чоловіків, які зараз воюють за цілісність України, неподільність її кордонів.
Водночас, кращий друг загиблого, волинянин Станіслав Дубій також дуже тепло згадує про загиблого товариша: «Артем був терплячим та чуйним, а також надійним другом. Він завжди міг вислухати кожного, хто до нього звертався за допомогою. Він міг поліпшити настрій, коли було сумно. Нам не вистачатиме тебе, друже», - із сумом сказав хлопець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 14 Серпня 2014 15:35
Красивих, хоробрих, мужніх хлопців стає все менше і менше через війну, залишаючи все більше наркоманів, алкашів і нероб. Війна забирає достойних чоловіків. Жах!
Чомучка до Анонім Показати IP 14 Серпня 2014 16:03
Саме так. Нажаль. Чому одні вештаються цілими днями вулицями з пляшкою пива, а інші незважаючи ні на що - йдуть воювати, захищаючи НАС? Багато теперішніх хлопців і на хлопців не схожа: з пірсингами, з дівчачими фігурами, просижують батьківські гроші у клубах... Більшість з них в руках нічого важчого за власні кросівки не тримали, вітом їх здуває. Куди ми котимося?
От Показати IP 14 Серпня 2014 15:38
коментар було видалено
Жук до От Показати IP 14 Серпня 2014 15:39
у людей біда, а тобі колір на фото не такий. подивися і перевір, а звідки у тебе ростуть руки?
Коли п**ти перестане до От Показати IP 14 Серпня 2014 16:47
А ти, пустодзвін, спробуй пофоткати з повними сліз очима! Слабо? Та дівчинина, бідна, за сльозами дисплея не бачила, а тобі колір не такий
Семен до Коли п**ти перестане Показати IP 15 Серпня 2014 08:46
Каждай должен делать свою работу на отлично. Если на АТО ты возмешь автомат и не разберешся, для чего в нем какой переключатель и как установить прицельную планку - много террористов настреляещь? Или как этот. Домой.
ФОТОГРАФ до Семен Показати IP 15 Серпня 2014 09:07
Почитала ваш срач. Вирішила відписати: так от. Мети зробити шикарне портфоліо покійника і родичів загиблого в мене не було. Я просто висвітлювала подію. Якщо Ви простий читач - відповідаю: це не модельна фотосесія, тому можу дозволити собі помилитись із кольором. Якщо ви колега, відповідаю і вам - зате ми оперативно відписались. Вважаю, що можу дозволити собі не обробляти у фотошопі фото з погребальної процесії. Амінь!
Журналюга до От Показати IP 15 Серпня 2014 10:14
У вас погано з балансом мізків і лайна в голові=)))
віта Показати IP 14 Серпня 2014 15:41
сльози біда в країні через багачів, які за гроші втратили цсі цінності життеві вони це все роблять а помирають невинні хлопці справжні герої
лахматий будун Показати IP 14 Серпня 2014 16:03
Господи прийми його душу з миром... Дай сили батькам жити далі... Допоможи зупинити ці жахливі щоденні кровопролиття і сльози... Скільки горя приходить у десятки сімей, гаснуть долі людські, а з ними і сподівання. Дай Боже нам мудрості, хоробрості і терпіння... Слава героям!
НОНА Показати IP 14 Серпня 2014 22:39
Земля тобі пухом солдат Артем! Дай Господи витримки близьким та рідним пережити це горе. Дай Господи щоб це була остання втрата за нашу Україну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus