USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Пенсії нараховуватимуть по-новому

14 Травня 2013 18:01
Український парламент схвалив Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії», запропонований Кабміном.

«За» проголосували 350 із 399 народних депутатів, зареєстрованих у залі Верховної Ради України, - повідомляє Кореспондент.

Прийнятий закон змінює механізм щорічного перерахунку раніше призначених пенсій шляхом збільшення заробітної плати, з якої призначено (перераховано) пенсію, на коефіцієнт, який відповідає не менше 20% збільшення середньої зарплати порівняно з минулим роком, але не менше зростання інфляції.

Згідно документу до страхового стажу зараховуватимуть період перебування у декретній відпустці.

Також закон пропонує врегулювати пенсії непрацездатним дітям померлого годувальника у період між завершенням ними навчання в одному навчальному закладі і вступом в інший.

За оцінками уряду, реалізація цих ідей потребує додатково 2,14 мільярда гривень, які були закладені у проект бюджету Пенсійного фонду на 2013 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus