USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перекрили дорогу на Волині, люди не розходяться

14 Жовтня 2014 13:14
Нововолинські шахтарі перекрили автомобільну дорогу, щоб домогтися виплати заробітної плати, яку їм боргують приблизно півроку, – повідомляє інтернет-видання «БУГ».

Так, у Нововолинську 14 жовтня працівники шахти №10 «Нововолинська» перекрили трасу державного значення Р-15 Ковель-Червоноград-Львів. Люди обіцяють не розходитись, поки не прийдуть повідомлення про нарахування коштів на мобільні телефони.

На розмову з гірниками прийшли директор ДП «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська» Петро Солоп, мер міста Віктор Сапожніков та представник замовника з Державного підприємства «Дирекція по будівництву об’єктів» з Червонограда.

Гірники розповіли, що вже впродовж шести місяців вони не отримують заробітну плату, незважаючи на те, що кошти, згідно з їхніми даними, вже є. Вони наголосили, що вже не вперше дирекція притримує виплати. Минулого року шахтарі сім місяців чекали грошей, доки не пригрозили перекрити трасу. Також робітники розповіли, що вже два роки як не отримують коштів на спецодяг, а також не мають виплат на оздоровлення.

«Протягом двох років ми не отримуємо коштів на спецодяг, немає оздоровчих. Депутати мають оздоровчі, вони ж працюють у дуже шкідливих умовах. Не виконується закон «Про підвищення престижу шахтарської праці», і ніхто не поніс кримінальної відповідальності за затримку заробітної плати», – розповідає один із шахтарів.

Шахтарі кажуть, що робочий процес в шахті триває, попри відсутність заробітної плати:

«Ми відкачуємо воду, підтримуємо життєдіяльність шахти. Кожного вже відправляли у відпустку за власний рахунок на 15 днів. Щоб не втратити стаж, ми беремося тепер за різні роботи».

Своєю чергою, директор ДП «Дирекція по будівництву об’єктів» Віктор Дук вважає, що комусь вигідно не відновлювати фінансування будівництва шахти. «Ця акція не має ніякого політичного забарвлення. Здійснюється толерантно, за попередженням», – додав він.

На акції також були присутні представники міліції, вони забезпечували безпеку руху та охорону громадського порядку під час протесту. Начальник міліції громадської безпеки В’ячеслав Мартинюк зауважив, що ця акція цілком законна і що про неї правоохоронні органи повідомили заздалегідь. Він також повідомив, що порушень громадського порядку під час акції не зафіксували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
І Показати IP 14 Жовтня 2014 14:01
що за дурна мода пішла перекривати дороги, ну йдіть до керівництва всіх рівнів, від якого залежить виплата зарплати і перекийте їм виїзди з їніх дворів, чи виходи з офісів. Люди, які мусять їхати по трасі Ковель-Червоноград-Львів тут до чого?
луцьк до І Показати IP 14 Жовтня 2014 14:37
В нас в державі можна все. Мають право, а чому ні?
людина Показати IP 14 Жовтня 2014 14:05
Грiх вони на душу взяли. Велике Свято сьогодня! Треба на службi Божiй бути! Бог усе бачить!
До людини до людина Показати IP 14 Жовтня 2014 14:21
Не суди нікого, а в свято тим більше.
грех на душу Показати IP 14 Жовтня 2014 14:19
клоуны американские взяли которые бабло в юар отправили для отмывки
У-ух! Показати IP 14 Жовтня 2014 15:14
Це в той час,коли вугілля користується не аби яким попитом...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus