USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Першими продаватимуть землю п’яниці, - чиновник

6 Квітня 2011 11:42
Волинські посадовці радять селянам приватизовувати землі сільськогосподарського призначення, поки ще Верховна Рада не прийняла Закон України «Про ринок земель».

До цього 5 квітня під час обговорення нового земельного законодавства закликала заступник начальника Головного управління Держкомзему у Волинській області Світлана Богута.

«Більше 188 тисяч громадян оформили державні акти на право власності на земельні паї. Це 86 % від загальної кількості. Проте решта 14 % таких актів не мають. Тому громадяни, які вчасно не оформлять державні акти на земельні ділянки в розмірі частки паю мали би це зробити до входження в дію нового закону», - зазначила Світлана Богута.

За її словами, громадяни, які не матимуть державних актів, не будуть в рівних умовах з іншими учасниками ринку.

Сьогодні в області у приватній власності перебуває понад 730 тисяч га земель, а це становить більше 34% від всієї території Волині. Власниками земель в основному є громадяни, які використовують їх для ведення особистого селянського господарства, для товарного виробництва, обслуговування власного будинку та для ведення садівництва.

Як зазначає посадовець, на Волині близько 237 тисяч громадян чекають на ринок земель, тому прийняття Закону України «Про ринок земель» досить важлива справа. Серед тих, хто чекає моменту, коли можна було б продати свої землі, люди, які мають приватні земельні ділянки у розмірі частки земельного паю.

Водночас заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Карпюк вважає, що чиновники мають говорити про всі ризики, котрі несе в собі нове законодавство. Хоча, за його словами, як би не критикували закон з 1 січня 2012 року буде введений в дію.

Серед ризиків, які називає Віталій Карпюк - ймовірне скуповування земель одними ж і тими громадянами, тому в цей процес повинна втрутитися держава.

«Скажіть, хто буде в першу чергу у селі продавати землю? Це п’яниці, яких там близько 10%. Ще 30% це діти, чиї батьки вже давно повмирали, а земля їм не потрібна. От саме тут і потрібно, щоб держава перша скуповувала», - переконаний Карпюк.

Однак чиновники із обласного Держкомзему запевняють, що у законі це все передбачено, і спеціально для цього буде утворено спеціалізовану державну установу, яка скуповуватиме такі землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вітя Показати IP 6 Квітня 2011 13:56
Вперше взнаю,що заступник ода по селу є нарколог,який знає скільки відсотків пияків -власників землі захочуть її продати.А якщо буде скуповувати держава(за який ...)то то в пияків без черги...?Дебілізм повний у владі?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus