USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підприємцям відшкодують ПДВ облігаціями

18 Червня 2010 12:10
Податок на додану вартість підприємствам повністю відшкодують упродовж п’яти років.

Про це розповіла заступник голови ДПА у Волинській області Ірина Степанюк на прес-конференції 18 червня.

«Відповідно до статті 25 Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік», суми ПДВ відшкодовуватимуть платникам податків через облігації внутрішньої державної позики. Адже цього року борг за ПДВ перед підприємствами України складає близько 25 мільярдів гривень. А бюджетних коштів не вистачає. Облігації будуть видані на ті суми ПДВ, які задекларовані до відшкодування до 1 травня 2010-го і їх підтвердили перевірками», - зазначила Степанюк.

Номінальна вартість однієї облігації – тисяча гривень. Сума задекларованого ПДВ має бути кратна тисячі гривень. Якщо сума не кратна тисячі, то залишок відшкодовується грошами. Строк дії цих цінних паперів – п’ять років.

Гроші за облігаціями будуть виплачуватися двічі на рік протягом п’яти років. Розмір одноразової виплати – 10 відсотків від задекларованої суми. Самі облігації можна покласти на депозит під 5,5 відсотка річних, або ж продати на ринку цінних паперів.

За словами Ірини Степанюк, до Волинської ДПА заяви на відшкодування податку на додану вартість подало 11 відсотків платників на 17 мільйонів гривень. Усього перевірено сплату ПДВ на 151 мільйон гривень. Найбільший борг держави перед волинськими підприємствами «Континіум» та «СКФ Україна».

Утім, загальна сума заборгованості з відшкодування податку на Волині складає 354 мільйони. Як пояснила Степанюк, значні суми перебувають на оскарженні у судах, частина ще потребує перевірок. За попередніми даними, сума незаконно задекларованого ПДВ підприємствами області сягає близько 30 мільйонів гривень.

У ДПА нагадують, що термін подачі заяв на відшкодування ПДВ, задекларованого до 1 травня 2010-го, завершується 25 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus