USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська ОДА подавала фіктивну заборгованість на мільйони

26 Травня 2014 14:00
У фінансових документах розпорядників бюджетних коштів області ревізори накопали кількамільйонну заборгованість, непідтверджену документами.

Про це стало відомо під час оперативної наради голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта сьогодні, 26 травня.

Згідно постанови Кабінету Міністрів № 65 Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету від 1 березня 2014 року, Держфініспекція області перевірила розпорядників бюджетних коштів з державного та місцевих бюджетів. У результаті ревізії, фінансисти відшукали непідтвердженої заборгованості на 2,3 мільйона гривень, з них - 2,1 мільйона – кошти державного бюджету, 0,2 мільйона гривень - кошти місцевих бюджетів.

Зокрема, 1,2 мільйона гривень примарних боргів задекларував департамент соціального захисту облдержадміністрації за квартири для інвалідів війни. Акту приймання-передачі цих квартир немає. А власник – фірма-забудовник вже планує ці квартири реалізувати. А ось департамент подає звіти, що начебто квартири вже в розпорядженні департаменту і за них треба заплатити.

Департамент житлово-комунального господарства задекларував непідтвердженої заборгованості на суму 791 тисячу гривень. Ці суми виникли внаслідок завищення вартості робіт будівництва та реконструкції об’єктів: дитсадка в селі Бузаки, перинатального центру у Луцьку, котельні в Ковелі та інші.

Крім того, через не проведену зустрічну звірку фінансисти не можуть підтвердити кредиторську заборгованість на суму 666,9 тисячі гривень з підрядником Вишків АТ. Неможливість провести звірку, бухгалтерія підприємства мотивує тим, що керівник Вишків АТ постійно перебуває на лікарняному.

Непідтверджену заборгованість виявили у ДАІ області на суму 57 тисяч гривень, в психоневрологічному інтернаті - 49 тисяч гривень за постачання товарів, в департаменті інфраструктури та туризму Волинської ОДА - 120 тисяч гривень.

Перевірка Держфініспекції області ще не завершена і триває, інформують фахівці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
13245 Показати IP 26 Травня 2014 15:09
для області це мізер.....стидоба
лучани Показати IP 26 Травня 2014 15:31
Це не є "непідтвердженна забргованість " , це є кража. Банду Клімчука пора судити.
Українець Показати IP 26 Травня 2014 15:32
По одному з районів в 2012 усьго за 3 місяці році було видано більше одної тисячі доїльних апаратів за державний кошт по 4500 за один апарат, а закуплені були люлькою менше 2000 гривень оптом , тобто з однієї роздачі Клімчуком апаратів виходить 2 500 000 гривень чистого прибутку, а районів в нас багато і апаратів люлька продав не одну тисячу ави копійки познаходили, я так розумію свобода гроші заробляє а не кримінал шукає, Клімчук це "застенчивій ворішка" але апетити в нього як в Януковича тільки на рівні області.
Анонім до Українець Показати IP 26 Травня 2014 16:46
О, бачите, вже ближче до істини підходимо, а то тіль ки до одного Яника та до Борьки причепилися. А якщо ще трішки напрягтися?
Українець Показати IP 26 Травня 2014 15:33
Де наш запісяний Суддя Брєд, хай осудить чи похвалить Бориса Петровича

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus