USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Податківці чекатимуть на грибників у лісах

10 Червня 2010 09:57
Під час збору грибів та ягід волинські податківці контролюють справляння податків і зборів від заготівлі рослинних ресурсів місцевого значення.

Про це інформує управління оподаткування фізичних осіб обласної ДПА.

Торік місцеві скарбниці від заготівельників отримали один мільйон 200 тисяч гривень податку з доходів фізичних осіб. Ці виплати волинян із доходів за закуплену лісову продукцію на півмільйона більше попереднього року. Ще чверть мільйона у 2009-му забезпечили платники єдиного податку і громадяни, які торгували грибами та ягодами на ринках області.

Податківці сподіваються, що нинішнього ягідно-грибного сезону 2010 року плани находжень коштів від реалізації дарів лісу будуть не меншими.

«Алгоритм нашої роботи із заготівельниками та громадянами, які збиратимуть для реалізації лісову продукцію - це низка чітких кроків, які враховують недоліки адміністрування податків в попередні сезони», - розповідає начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПА в області Людмила Арендарчук.

За її словами, щоденно податківці аналізуватимуть інформацію щодо повноти сплати збору за спеціальне використання лісових ресурсів місцевого значення, податку з доходів фізичних осіб, єдиного податку та податку на промисел.

Окрім того, моніторинг інформації про експортні операції лісопродукції дозволить оперативно реагувати на спроби ухилитися від сплати податків підприємцями-експортерами.

«Задля цього в щоденному режимі податківці обмінюватимуться інформацією з митницею. До цієї роботи також залучатимуть фахівців податкової міліції», - зазначає Людмила Арендарчук.

У волинських лісах в місцях заготівлі грибів та ягід податківці проводитимуть оперативні перевірки. А щоб мати інформацію про пункти прийому продукції заготівельників з інших областей, до своїх колег вже спрямували відповідні запити.

У питаннях поповнення місцевих скарбниць волинські податківці мають перевірених союзників – голів сільських та селищних рад. Саме органи місцевого самоврядування, лісогосподарські підприємства та правоохоронці допоможуть у створенні спеціального реєстру заготівельників.

На Волині порахували, що за умови повної прозорості діяльності заготівельників та високого врожаю грибів та ягід, місцеві бюджети області могли би отримувати не менше п’яти мільйонів гривень платежів щорічно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
SysR Показати IP 10 Червня 2010 11:11
Маразм крєпчал...
розочка Показати IP 10 Червня 2010 12:08
Податкові інспектори в лісі ... тварини

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus