USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Податківці просять підприємців Волині визначитися із системою оподаткування

13 Січня 2009 13:23
З нового року платники єдиного податку вже не можуть бути платниками ПДВ, – повідомляють 13 січня «Волинські Новини».
 
За повідомленням відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян УДПА у Волинській області, це передбачають відповідні зміни до  Постанови Кабінету Міністрів України №507, внесені Постановою Кабміну №1118 від 16 грудня 2008 року. Відтак, підприємці – фізичні особи, повинні визначитися: обрати  для себе  спрощену систему оподаткування без ПДВ, а при бажанні залишитися платником ПДВ – перейти на  загальну систему оподаткування.
 
В управлінні оподаткування фізичних осіб ДПА у Волинській області кажуть, що такі нововведення в системі оподаткування, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №1118, повинні впорядкувати сплату податків підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, та, водночас, сприятимуть зменшенню зловживань із відшкодування податку на додану вартість.
 
Заяви про анулювання реєстрації платника ПДВ до податкових інспекцій області вже подали понад сто волинських підприємців-фізичних осіб, які вирішили залишитися на спрощеній системі оподаткування.
  
Щодо решти, то податківці звертаються до підприємців із проханням якнайшвидше визначитися та документально зафіксувати обрану ними систему оподаткування. Для цього треба завітати в податкову інспекцію та написати заяву про відмову від платника ПДВ і залишитися на спрощеній системі оподаткування чи перейти на загальну та, відповідно, бути платником ПДВ.
 Якщо ж підприємець-фізична особа не підтвердить свій намір документально, то його свідоцтво платника ПДВ анулюється автоматично. Законодавчі підстави для таких кардинальних кроків з боку податківців визначаються Законом України «Про податок на додану вартість».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus