USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Податковий кодекс дозволить підприємцям тільки дихати, - підприємці

13 Жовтня 2010 17:49
По всій Україні представники малого та середнього бізнесу починають вдаватися до активних заходів протесту проти затвердження нового проекту податкового кодексу, включаючи голодування, пікети та страйки, адже їх зауваги уряд не чує.
Про це 13 жовтня під час прес-конференції повідомила голова комітету захисту підприємництва при опозиційному уряді Оксана Продан.
Вона зазначила, що днями ринки Миколаєва на декілька годин припинили свою роботу, подібна акція планується у Рівному. У Києві деякі підприємці з міст України вдалися до радикальніших заходів – голодування.
Продан каже, що після прийняття існуючого варіанту проекту податкового кодексу більшість підприємців піде у тінь, а вже зараз чимало представників малого та середнього бізнесу подали заяви про припинення підприємницької діяльності. Адже процедура закриття статусу підприємця займе декілька місяців.
Основні позиції, які не влаштовують підприємців – це зниження можливого річного обороту для тих, хто перебуває на спрощеній системі оподаткування до 300 тисяч та найманих працівників до двох з десяти, відсутність обов’язкового відшкодування ПДВ та збільшення податкового тиску.
Продан каже, що при рентабельності у 20%, чистій сплаті податків і обороті в 300 тисяч підприємець працюють навіть без найманого працівника показуватиме діяльність в мінус тисячу гривень.
Експерт каже, що мотивація уряду, мовляв встановлена межа в 300 тисяч є вимогою МВФ - омана. Адже Продан, перебуваючи в МВФ у складі української делегації, такого заперечення з боку валютного фонду не отримала.
«Ми пропонували таку редакцію: оборот 300 тисяч плюс 100 тисяч за кожного додаткового найманого працівника. Якщо десять – то оборот мільйон триста. З урахування усіх витрат на заробітну плату - 70-75 тисяч обороту для підприємця залишалося. МВФ – від цього не відмовилося. Вони не сказали, що 300 тисяч вони вимагають. Це не є вимога МВФ, а для того, щоб вивести всіх в поле діяльності податківців», - каже Продан.
Збільшення пенсійних відрахувань підприємцями також не збільшить пенсію ні населенню ні самим бізнесменам. Так як за словами Продан, у фонді існує великий дефіцит за рахунок пільгових пенсій у контролюючих, правоохоронних, військових органів. Збільшення відрахувань просто «гаситиме дірку» у Пенсійному фонді.
Представник ГО підприємців «Луцька солідарність» Володимир Кунц каже, що повертатися до 90-х років, коли був значний тиск бізнес не хоче. Однак, нова система змусить йти у тінь та співпрацювати з «корумпованими чиновниками», або взагалі залишитися без роботи.
«Мине бачимо розуміння наших проблем. Що може влада запропонувати влада в замін? Добре, закриється малий та середній бізнес, піде в тінь. А куди гроші підуть? Вони не підуть у державу, вони підуть в кишені корумпованих чиновників», - каже Кунц.
«Ми розуміємо, за вікном 2010 рік і потрібно удосконалювати закони. Ми не проти платити податки – але це абсолютно поліцейський податковий кодекс. Я по ньому маю право лише дихати, як громадянин України, все інше – це мої обов’язки», - каже підприємець Олег Вишневський.
Народний депутат Євген Кирильчук коментує, що кодекс стане «братською могилою» для підприємців, так як лобіює інтереси великого бізнес, а для МСБ вводить лише жорсткі умови контролю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Волиняка Показати IP 13 Жовтня 2010 19:37
Панове! Можливо є якісь конкретні пропозиції,щодо спільних дій?
Клим Савур Показати IP 13 Жовтня 2010 19:48
Виходим на вулиці ?...
Helge до Клим Савур Показати IP 13 Жовтня 2010 20:41
еще не время))) выходить нужно вовремя - думается критическая масса подозреет к осени следующего года...
VlaSSовець до Клим Савур Показати IP 14 Жовтня 2010 13:05
Цитата з "Обкому": Около трех тысяч предпринимателей из Полтавы и районов области собрались на митинг под стенами Полтавской облгосадминистрации. На сцене, с которой выступают участники акции протеста, установлен новенький доильный аппарат. Надпись на «импровизированной» надгробной доске гласит, что это подарок предпринимателей Полтавщины «отцам» Налогового кодекса – Н. Азарову и С. Тигипко, которые, по мнению собравшихся, «доят» предпринимателей.
Ідей - купа Показати IP 13 Жовтня 2010 23:06
Усеукраїнський страйк підприємців, помаранчевий колір - забавка, але варто себе і свою позицію якось ідентифікувати, написати кожному підприємцеві листа до голови ВР з вимогою не голосувати за цей закон, надіслати кожному депутату електронний лист на скриньки і робити це кожен день, задовбуючи спамом усіх причетних до цієї наруги чиновників, оголосити день телефонних дзвінків до ВР та комітетів від усіх підприємців країни, заблокувавши телефони здирників з мандатами, організувати акції перед ВР по здачі макулатури та ветоші для пенсіонерів в погонах, завалити банкову макулатурою, порожніми пляшками та ін вторинною сировиною. Організовано приїздити до Києва і завати, здавати макулатуру на користь пенсійного фонду. Насправді перелік можна продовжувати далі, питання лише чи підприємці зрозуміли, що нас чекає ...дець. Якщо так, то пакуймо валізи на Київ, посилаємо спам, телефонуємо і т. і.
Лютік Показати IP 14 Жовтня 2010 09:52
І чого ви так всі плачите підприємці. Податки треба платити- це роблять у всіх країнах і карається дуже суворо. А то ви собі пропрацювали стільки років не фіга не плативши в пенсійний фонд, а пенсію хто вам хто буде платити та ви ж чхали на цю пенсію.Ще не один ідприємець не бідний, грошенята тупікуєте, а я б з вас з прибутку брала податки, подивилися що ви маєте, віли, машини, дачі і за все заплатите податок. А то думаєте,що ми,хто працює у бюджеті, на заводах будемо платити по 500-600 грн в місяць.Правильно-так давно треба було зробити.Ви розумні, а весь люд дурний, бо чесно працює і чесно податки платить.Не влащтовує гайда на німецький завод і працюйте за 1000 грн. тай податків заплатіть з них 350 грн. не хочете, а то-то.
Микола Показати IP 14 Жовтня 2010 12:00
Лютік, а скільки ти партвнесків в рИгіАнальну партію платиш?
неизвестная Показати IP 14 Жовтня 2010 12:29
уважаемая лютик!вы очень агрессивно настроены к предринимателям.Почему вы считаете,что мы-предприниматели считаем рабочий класс дурными???Почему вы думаете,что только вы честно работаете? С нашего налога и раньше были отчисления в пенсионный фонд и то,что сейчас мы должны платить в пенсионный аж никак не прибавит нам пенсию в будующем,и уж точно вы заблуждаетесь,когда утверждаете,что у нас есть виллы,дачи и машины у всех,например,я-предприниматель с 2004 года,живу со свекровью,дачи не имею,машина 1992 года выпуска и таких как я-много.Да.я однозначно не пойду на предприятие работать,имея два высших образования,но это мой выбор и никто не отнимал у вас права быть предпринимателем.Есть такая пословица-как постелишся,так и выспишся.И если вам суждено работать на заводе или в бюджетной организации(ведь кому-то и там надо работать),то развейте миф о том,что малый и средний бизнес купается в золоте(есть конечно исключения),но основная масса предпринимателей живет скромно,А с такой завистью и ненависть к людям вы "далеко пойдете". кроме предприятия ни на что больше не способны ,то не надо всю свою злость и зависть
неизвестная Показати IP 14 Жовтня 2010 12:50
уважаемая лютик!вы очень агрессивно настроены к предринимателям.Почему вы считаете,что мы-предприниматели считаем рабочий класс дурными???Почему вы думаете,что только вы честно работаете? С нашего налога и раньше были отчисления в пенсионный фонд и то,что сейчас мы должны платить в пенсионный аж никак не прибавит нам пенсию в будующем,и уж точно вы заблуждаетесь,когда утверждаете,что у нас есть виллы,дачи и машины у всех,например,я-предприниматель с 2004 года,живу со свекровью,дачи не имею,машина 1992 года выпуска и таких как я-много.Да.я однозначно не пойду на предприятие работать,имея два высших образования,но это мой выбор и никто не отнимал у вас права быть предпринимателем.Есть такая пословица-как постелишся,так и выспишся.И если вам суждено работать на заводе или в бюджетной организации(ведь кому-то и там надо работать),то развейте миф о том,что малый и средний бизнес купается в золоте(есть конечно исключения),но основная масса предпринимателей живет скромно,А с такой завистью и ненавистью к людям мы не построим наше будующее. кроме предприятия ни на что больше не способны ,то не надо всю свою злость и зависть
Сергій Показати IP 16 Жовтня 2010 16:53
Я згідний з тим, що платити податки потрібно всім, але я категорично проти того щоб нами,підприємцями, затикали всі дірки у бюджеті. Теперішня влада чомусь не відмовляється від шикарних службових машин, квартир, відпочинку, а навпаки збільшує видатки з бюджету для себе і хоче щоб сами ми за все платили! Чому по новому податковому кодексу податківець може прийти до нас додому і перевірити наші оселі і ні слова не має про чиновників і службовців, які отримують зарплату державну і їздять на "мерсах" і "бімерах", я вже не говорю про їхні будинки! Пора знову вихотиди на майдани!
Підприємець Показати IP 16 Жовтня 2010 20:04
І я не проти платити податки, але в міру розумного,так, щоб можна було сім"ю прогодувати, дитину в школу зібрати, та в кінці-кінців, коли ж буде можливість назбирати на своє житло? Проблема житла н аданий момент для молодих сімей особливо,і так була дуже гострою, а тепер і взагалі не видно ніякої надії.А ще я замітила, що наша влада робить якраз навпаки відносно того, що обіцяє.Не знаю як у вас, а в мене часом руки опускаються взагалі до всього,як послухаю про всі грядущі стягнення.Невже ми всі так і будемо фермою для наших чиновників? В яке стойло поставлять, в такому і жити будемо.Коли ж ми вже доростемо до того, щоб приймати участь у вирішенні своєї долі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus