USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Податковий кодекс тисне на «спрощенців», - бізнес

4 Серпня 2010 11:08
Оприлюднений Кабміном проект нового податкового кодексу збільшить максимальну межу збору для підприємців-фізичних осіб, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування – з 200 гривень до 600 гривень.
Зміни стосуються лише певних категорій підприємців. Зокрема, тих, що працюють у сфері інформатизації, надання послуг доступу в інтернет, в галузі права, бухгалтерського обліку та аудиту, інжинірингу, геології та геодезії, рекламній діяльності, технічних випробовувань та досліджень, підбором персоналу та консультуванням з питань комерційної діяльності та управління.
Сума ставки оподаткування залежатиме від виду діяльності підприємця.
Голова постійної депутатської комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва Луцької міськради Юрій Довгун каже, що зміни до податкового кодексу потрібні, так як він застарів.
«Не можна поставити в однакові умови підприємців, які торгують на ринку, і тих, хто працює з юридичними особами і має великі рахунки у банках. Тоді дрібні підприємці просто не захочуть працювати легально», - коментує Довгун.
Депутат каже, що новий кодекс лише на стадії розробки і нині вже є декілька тисяч доповнень і пропозицій.
Підприємець, директор рекламного агентства «Ремарк» Дмитро Єрошко коментує, що хоча рекламісти нині відчувають наслідки кризи, він готовий сплачувати більший податок. Але лише при умові, що за цією зміною слідуватимуть інші.
«Я готовий платити, якщо знати навіщо я їх плачу. Наприклад, якщо я вирішу узяти двох людей на роботу, мені не доведеться сплачувати ще якісь додаткові за них відрахування», - каже бізнесмен.
Виконавчий директор Волинської обласної асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес-Волинь» Ігор Дильов коментує, що будь-яке збільшення податкової ставки безумовно призведе до збільшення розхідної частини і відповідно вартості продукції.
Дильов каже, що ймовірно, збільшення ставки є кроком для кращого контролю малого бізнесу і переходу до загальної системи спадкування для усіх підприємців. Це в свою чергу, дозволить податковим інспекторам здійснювати перевірки, встановлювати штрафні санкції.
Відповідно до проекту нового кодексу змінюються і об’єми допустимого загальнорічного фінансового обороту для «спрощенців». Для фізосіб він не має перевищувати 300 тисяч гривень, а для юридичних – два мільйони.
Виконавчий директор Волинської обласної спілки промисловців і підприємців Юрій Анцух каже, що такі граничні цифри – необґрунтовані.
За його словами, аби підприємці працювали не у збиток, а з урахуванням 20 % «накрутки» та легально сплачували податки, в тому числі за своїх працівників, необхідна цифра до трьох мільйонів гривень.

Нагадаємо, Державна податкова адміністрація у Волинській області приймає пропозиції та зауваження до проекту Податкового кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Леонид Показати IP 26 Квітня 2011 17:34
Упрощенка вообщето внезакона, и по состоянию на сегодня. Это значит, что ее в любой момент могут отменить. Есть разъяснение по этому поводу - http://www.kapitalizator.com/sproshhena-systema-opodatkuvannya-poza-zakonom Поэтому, до конца года могут что-то опять навязать предпринимателям. Кроме того, единый налог – это не налог, в свете Налогового кодекса. В связи с такой неурегулированостью вопроса, думаю, упрощенку (то есть сам Указ об упрощенке) вскоре отменят. Ждите новых потрясений, предпринимателои-упрощенцы!Да, упрощнцам не поздоровитса...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus