USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Податковий кодекс ускладнить життя нечесним роботодавцям?

17 Серпня 2010 17:43
З ухваленням Податкового кодексу контролювати несумлінних роботодавців податківцям буде легше, – вважає голова Громадської ради при ДПА у Волинській області Володимир Цибульський.

Про це 17 серпня повідомила прес-служба ДПА України у Волинській області.

Пунктом 45.1 статті 45 глави 5 розділу ІІ проекту Податкового кодексу передбачається, що при проведенні контрольних виїзних перевірок податківці матимуть можливість виявляти факти приховування трудових відносин з найманою особою.

«Одним із позитивних моментів проекту Податкового кодексу є норма, що дозволяє органам державної податкової служби контролювати наявність у роботодавця трудових договорів. Це буде сприяти зменшенню виплати заробітної плати в «конвертах» та не облікованої заробітної плати», - вважає Цибульський.

«Організації роботодавців підтримують ці нововведення, бо ми вважаємо, що робота в «тіні» та виплата «тіньової заробітної плати» – це вкрай негативне явище українського суспільства» – запевняє голова правління Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців – генеральний директор АТ «СКФ Україна» Володимир Цибульський.

Підприємець-аудитор, депутат Луцької міської ради Юрій Довгун вважає, що акцент у сплаті податків треба робити на податку з доходів фізичних осіб. «Сьогодні маємо систему, коли податок з доходів фізичних осіб сплачується не повною мірою То варто зробити так, щоб цей бюджетоутворюючий для місцевих скарбниць платіж, сплачували всі роботодавці», - вважає голова Громадської ради при Луцькій ОДПІ Юрій Довгун.

Довідково:

Щороку лише на Волині податківці виявляють більше двох тисяч нелегальних працівників. У 2010 «трудових нелегалів» в області поменшало на 965 осіб. Їм офіційно виплачено понад мільйон гривень зарплати, а місцеві бюджети поповнилися на 158 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
VSC Показати IP 17 Серпня 2010 18:01
Просто молодцы. Ребята так беспокоятся о наполнении бюджетов всех уровней по очень простой причине: чем больше денег в бюджете - тем больше они смогут украсть.
Активист Сильной Украины Показати IP 17 Серпня 2010 21:05
Юрий молодц, шеф его Тигипко очень молодец, предпринимателям - .....ц.
Волиняка Показати IP 17 Серпня 2010 21:54
Можна сказати повний .....ц.
ВіталійН Показати IP 18 Серпня 2010 10:36
Я підприємець,працює в мене (зовсім в тіні)3 людини.Плачу я їм мізерну зарплату(в середньому 1000грн),більше не можу - доведеться зі своїх доплачувати.Заплатити нашму ПАНСТВУ податки - не залишиться на зарплату (про свої прибутки я уже і не згадую)Дешевше повиганяти всіх(в дяку за довгу і чесну роботу) ,а самому закритися і піи до того ж ПАНСТВА з простягнутою рукою за субсидіями та іншими подачками;або братися за вили і сокиру. Може я підприємець нездалий - красти не вмію, але ж 15 рків працював непогано і людей своїх не ображав .12 чоловік в мене працювало , мали зарплату і я мав прибутки. І де це все поділося , в чиїх кишенях зараз осідає!? Та їм ще мало! ДОГРАЮТЬСЯ.
вого КРОК Показати IP 18 Серпня 2010 10:49
"Податковий кодекс ускладнить життя..." та не,думаю скоріше позбавить останніх можливостей вижити(.Мова йде про узаконення фіскального "беспределу" ібо по новому Колдексу податківці можуть практично усьо!! НАРОД МОЖ ПОРА ЩОСЬ РОБИТИ?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus