USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Половина українців отримує зарплату в конвертах

13 Травня 2010 09:29
За оперативними даними, в Україні 50% зарплат виплачується в конвертах.
Такі дані навів перший заступник голови Державної податкової адміністрації - начальник податкової міліції Віктор Шейбут, передає Економічна правда.
"Думаю, наймані працівники повинні нести не кримінальну, а адміністративну відповідальність. Зараз відповідальність за виплату зарплати в конвертах передбачена ст. 212 Кримінального кодексу ("Ухилення від сплати податків"). Але ми ж не хочемо перетворити всю країну на зону. Отже вихід один – штраф", - заявив начальник податкової міліції.
Щодо керівників, які виплачують зарплату в конвертах, то і тут Шейбут дав зрозуміти, що арешт – це крайній захід: "Ми заарештовуємо тільки у випадку, якщо існує загроза того, що керівники підприємства можуть втекти або вплинути на хід слідства. Головне - повернути гроші. Арешти і кількість кримінальних справ - це не самоціль".
Під час боротьби із зарплатою в конвертах податкова має намір зосередитися на успішних підприємствах, де у працівників по відомостях зарплати нижчі за мінімальні.
"Наприклад, беремо компанію, в штаті якої сто співробітників. Переконуємося, що там дійсно працює стільки людей: вранці і ввечері рахуємо, скільки людей приходить і йде (плюс-мінус п`ять-шість співробітників, що пішли раніше або пізніше). Потім перевіряємо фонд заробітної плати, добробут окремих працівників і робимо висновки. А в день зарплати приходимо на підприємство, і все стає ясно: іменні конверти розкладені і чекають на своїх власників. Крім того, у нас є джерела оперативної інформації - багато співробітників не приховують той факт, що отримують зарплату в конвертах, розуміючи, що це погано", - додав Шейбут.
Як відомо, за рахунок боротьби із зарплатами "в конвертах" Міністерство фінансів планує залучити в бюджет додатково 10,25 млрд грн. Ці надходження передбачені держбюджетом на 2010 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вуйко Показати IP 13 Травня 2010 10:52
і шо з того?
розочка Показати IP 13 Травня 2010 12:48
скільки вираховують податків із зарплати, а тепер, коли хочуть жінкам пенсійний вік збільшити, то навіщо тоді пенсійний податок, навряд чи до пенсії багато доживе, це напевно тільки ті і доживуть, які хочуть таке зробити, а податковий податок-масло масляне який...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus