USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Поляки хочуть шити одяг у Ковелі

16 Лютого 2011 14:44
У Ковелі назріла потреба створення центру бізнесу для налагодження зв’язків між підприємствами Волині та Польщі.
Про це повідомив міський голова Ковеля Олег Кіндер, під час візиту на Волинь представники польських підприємств, що займаються виготовленням одягу і зацікавлені розвивати свій бізнес на Волині, - повідомили у Ковельській міськраді.
Голова Українського центру бізнесу у Варшаві Ян Маньковскі зазначив, що польські бізнесмени шукають конкретних партнерів, які допоможуть вирішити певні проблеми, з якими стикаються поляки, одночасно вирішуючи проблеми ковельчан.
Мова йде про відсутність робочої сили в Польщі.
За його словами, є замовлення з інших країн на виготовлення швейної продукції і є потреба в найманих працівниках, яких недостатньо в Польщі. А Ковель має вільну робочу силу та виробничі площі для розміщення устаткування. Тому перспектива такого співробітництва, вважає він, очевидна.
Директор ТзОВ «ВКФ «Ковель» Федір Жунке каже, що теж зацікавлений у майбутній співпраці, оскільки робота його фабрики є сезонною, тому для забезпечення працівників роботою варто розглянути пропозицію польських колег. Сьогодні фірма працює із закордонними замовниками й експортує товари в Німеччину та Францію.
Співвласник швейної фабрики Марчін Длугокенські та директор текстильного заводу Збігнєв Вілкановскі відвідали місцеву фабрику та домовились про такий же візит з боку ковельських колег до Польщі.
Ян Маньковскі також повідомив, що є ряд пропозицій для підприємців Ковеля щодо співпраці у виготовленні садово-городнього інвентарю. Для цього на зустріч був запрошений директор ТзОВ «Металторг» Василь Корх.
Польських підприємців цікавмлм виробничі потужності, вартість виробів та зразки продукції.
Директор ТзОВ «К.П.Верес» Юрій Шлюєв повідомив, що уже понад 10 років фірма має закордонних партнерів, перебуває в постійному пошуку шляхів збереження і нарощення обсягів виробництва, розширює напрямки своєї діяльності.
Зараз вони, каже Шлюєв, займаються експортом та імпортом продукції і мають спільне з польським виробництво сухих будівельних сумішей. За його словами, торік експорт товарів у Польщу зріс в 2,7 раза у порівнянні з 2009 роком.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VSC Показати IP 16 Лютого 2011 17:16
В Ковеле дешевле чем в Китае?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus