USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Помилка в 22 млн: Камінь-Каширському району не вистачає на зарплати бюджетникам

15 Грудня 2017 14:14
Через помилку в формуванні державного бюджету Камінь-Каширський район недоотримав 22 мільйони гривень на зарплати обслуговуючому персоналу закладів охорони здоров’я та освіти. Представники району хочуть вирішити цю проблему, залучивши кошти стабілізаційної дотації – нині потреба становить 12 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії Волинської обласної ради 15 грудня.

Голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук пояснив, що на оплату праці обслуговуючому персоналу закладів освіти та охорони здоров’я було потрібно 52 млн на рік. При формуванні державного бюджету в першому читанні цю суму затвердили, проте вже в другому замість 52 млн в документах з’явилась сума в 30 млн. Очільник РДА наполягає, що сталось це через чиюсь помилку, відтак район отримав дефіцит коштів в 22 млн, які самостійно «закрити» не може.

«Я не можу сказати, хто допустив цю помилку, що в 2 читанні в проекті до державного бюджету з’явилась менша сума», - каже Дунайчук та додає, що тепер району потрібно 12 мільйонів, аби заплатити зарплати бюджетникам.

Депутат Вячеслав Рубльов зауважив, що кошти «зникли» між першим та другим читанням, а район цілий рік чекав, поки цю помилку виправлять.

«Це була кимось конкретним допущена помилка. Якщо ви разом прикриваєте їх – прикривайте, але відповідайте перед громадянами за свої помилки», - зазначив депутат.

Нардеп від округу №23 Ірина Констанкевич звернулась до членів комісії з пропозицією виділити необхідні кошти зі стабілізаційної дотації.

«Ці 12 млн - це доля більше тисячі працівників. Це люди, які отримуювть переважно «мінімалку». Для селян ці гроші дуже необхідні. Проаналізуйте ситуацію, зробіть висновки, але не карайте людей», - зазначила Ірина Констанкевич.

Депутат Вячеслав Рубльов натомість запропонував виділити меншу суму, аби залишок необхідної суми район «закривав» з власних коштів.

Проте жодна з пропозицій членів комісії щодо розподілу стабілізаційної дотації не знайшла підтримки у їхніх колег: одні наполягали на тому, що району потрібно виділити всі 12 мільйонів, інші зауважували, що частину коштів район має знайти сам. Тому компромісне рішення шукатимуть під час наступного засідання комісії, яке запланували на 18 грудня об 11:00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus