USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Посилили соцзахист учасників АТО і членів їхніх сімей

3 Серпня 2016 16:39
Президент Петро Порошенко підписав Закон № 1462-VІІІ «Про внесення змін до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям» щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції», прийнятий Верховною Радою України 14 липня 2016 року.

Закон спрямований на поліпшення соціального захисту родин учасників антитерористичної операції, - пише РБК-Україна.

Законом вносяться зміни до статей 1 та 4 Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім‘ям» щодо не включення до сукупного доходу сім’ї, яка претендує на отримання такого виду державної соціальної допомоги, грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і навчального складу, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції на час її проведення.

Законом встановлено, що до заяви про надання державної соціальної допомоги додається довідка встановленої форми про безпосередню участь особи у антитерористичній операції.

Реалізація Закону дозволить покращити матеріальне становище малозабезпечених сімей, члени яких беруть участь у антитерористичній операції.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому відповідний законопроект №3339. За документ з другого разу проголосували 237 депутатів ВР (спочатку 218 нардепів).

ЩО ПЕРЕДБАЧАЄ ЗАКОН

У пояснювальній записці зазначається, що чинний закон про соціальної державної допомоги малозабезпеченим сім'ям передбачає, що розрахунок середньомісячного доходу такої сім'ї базується на сукупному доході всіх її членів з усіх джерел надходжень протягом шести місяців, що передують місяцю звернення за призначенням державної соціальної допомоги.

"В переважній більшості військовослужбовці, які беруть участь в антитерористичній операції, позбавлені можливості матеріально (фінансово) допомагати своїм сім'ям. Крім того, учасники АТО, в силу об'єктивних і суб'єктивних чинників, не в змозі надавати довідки щодо своїх доходів. Тому, в даний час гостро постає питання про гарантії належного соціального захисту з боку держави учасників антитерористичної операції та членів їх сімей", - сказано в документі.

Зокрема, законопроектом пропонується передбачити, що в сукупному доході сім'ї не враховується грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які беруть безпосередню участь в АТО на час її проведення.

Порядок призначення і виплати державної соціальної допомоги встановлюється Кабінетом міністрів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus