USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Президент ОПЕК: нафта може подешевшати до 20-30 доларів

17 Листопада 2008 14:42
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) розраховує на стабілізацію світових цін на нафту в діапазоні 70-90 доларів за барель. Про це повідомив у Алжирі президент ОПЕК Шакиб Хеліль, повідомляють 17 листопада «Волинські Новини».
За його словами, на зустрічі картеля в Каїрі, яка має відбутись у листопаді цього року, обговорюватимуться рекомендації щодо досягненню цих цінових орієнтирів. Проте конкретні дії, а саме масштаби можливого скорочення нафтовидобутку країнами ОПЕК, можуть бути прийняті тільки 17 грудня, коли пройде засідання учасників картелю.
Як інформує УНІАН, пан Хеліль зазначив, що в довгостроковій перспективі ціни на нафту зрстатимуть. Водночас голова ОПЕК не виключив, що в разі тривалого дисбалансу між попитом і пропозицією на нафтовому ринку вартість бареля «чорного золота» може впасти і до 20-30 доларів.
У жовтні цього року ОПЕК ухвалила скоротити видобуток нафти на 1,5 мільйона бар./день. Це, втім, не підтримало ціни – за підсумками торгів 14 листопада нафтові ф’ючерси на NYMEX в Нью-Йорку закрилися на позначці 57,04 дол./бар., тоді як в липні вони торгувалися вище 147 дол./бар. Стрімке здешевлення нафти спричинене глобальним економічним спадом, що призвів зниження споживання палива.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus