USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки грошей зібрав Євромайдан

13 Грудня 2013 13:09
Менш ніж за місяць Євромайдан зібрав 3 мільйони гривень пожертв. Про це інформує Gazeta.ua з посиланням на KyivPost, чиї підрахунки грунтуються на інформації штабу Майдану. Ця цифра, однак, не включає в себе роботу волонтерів, вартість якої видання оцінює в 1,3 мільйона на день.

Більшість пожертв надходять з України, хоча невелика частина грошей перераховується і з-за кордону. Так, українці, які живуть в інших державах, перерахували на потреби Євромайдану 95 тисяч гривень. Громадський сектор Евромайдану за перші 12 днів протесту зібрав 600 тисяч гривень. Потім збір коштів відбувся біля Будинку профспілок, де зараз знаходиться штаб руху. У середньому там отримують від 100 до 500 тисяч гривень пожертв на день.

Ще одним джерелом фінансування є проект Спільнокошт на Big Idea. Він уже приніс руху більше 235 тисяч гривень. Небайдужі також приносять величезну кількість корисних речей, зокрема їжу. Кухні Майдану збирають тонни продуктів. Крім того, одна кухня може за день отримати 6 тисяч гривень готівкою. Левова частка коштів йде саме на продукти харчування. Так, за перші дев'ять днів Будинок профспілок витратив 230 тисяч гривень на їжу та 10 тисяч гривень на воду. Витрати на обігрів можуть досягати більше 8,5 тисяч гривень. Крім того, активісти закупили ковдр і одягу більш ніж на 50 тисяч гривень. Як повідомлялося, рішення про витрачання коштів на суму більше 1000 гривень приймає Оргкомітет Громадської сектора Євромайдана. Вся звітність про витрачені кошти прозора, відзначають активісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 13 Грудня 2013 13:49
Якщо 3 млн. зібрав майдан, значить координатори біля 6 млн. поклали в кишеню собі...
згідний Показати IP 13 Грудня 2013 16:50
Розпиляти бабло - там справжні профессіонали)))))))))))))))))))))))) Ще за Ющенка дебютували)))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus