USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Проект обласного бюджету написали для «замилювання очей»?

29 Січня 2014 12:17
Начальник департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк розповів про проект обласного бюджету на 2014 рік. Зокрема, з його слів, фінансуватимуться майже усі програми, будуть й вільні залишки коштів, які можна буде використати на «покращення».

Про це Ігор Никитюк поінформував під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства сьогодні, 29 січня.

«Солодкі» заяви директор департаменту фінансів обурили депутатів обласної ради, які, вважаючи, що їм просто «замилюють очі», вступили в гостру дискусію.

Так, Ігор Никитюк розповів, що згідно із запланованим бюджетом на цей рік, обсяги доходів та видатків на 18% зростуть, податкове навантаження буде одне з найнижчих серед усіх областей України, дотацій для медиків буде більше 4 мільйонів гривень, на харчування для учнів молодших класів виділять майже 18 мільйонів гривень, на програми соціально-економічніого розвитку передбачено більше 23-х мільйонів гривень.

Щодо усіх цих цифр й відсотків, депутати обласної ради почали перешіптуватися між собою, мовляв «немає бути стосів паперу, які замилюють очі. Повинен бути документ, де написані доходи й видатки і їх чіткий розподіл».

«Зарплата збільшується, а розвиток підприємництва зменшується, як таке може бути?!», - обурився депутат обласної ради Віктор Прокопчук.

«Дітям вистачить цих грошей чи тільки чай будуть давати, або картоплю закуплять по 25 гривень за кілограм? Для чого закладати кошти для стимуляції роботи медиків, якщо ці програми не фінансуються!? З 80 програм скільки торік було профінансовано, бо тут лише сказано скільки передбачається, а скільки грошей буде – інша справа»,- засипав запитаннями фінансиста заступник голови комісії Василь Васковець.

Які програми торік були профінансовані й на скільки відсотків, Ігор Никитюк не зміг відповісти. Члени комісії попросили його підготувати відповідний звіт, на що той відповів: «Ви бачили скільки тут матеріалів роздано, потім скажете, що зробіть ще по статтям, це багато роботи!». Пізніше додав, що все ж звіт про виконання програм за минулий рік підготує.

Після тривалих дискусій члени комісії підтримали проект рішення обласної ради «Про обласний бюджет на 2014 рік», але зі змінами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 29 Січня 2014 12:23
Проект рішення "Про обласний бюджет на 2014 рік" із усіма додатками оприлюднено на сайті облради. Тому заходьте і знайомтесь, якщо розумієте з чим, а не дискотуєте тільки....
Мишко Показати IP 29 Січня 2014 12:37
Єресь повна.........
Фахівець Показати IP 29 Січня 2014 12:47
Вибачте, але з Васковця такий спеціаліст у фінансах, як з Никитюка кулінар. Змішали в кучу грішне з праведним. Дилетанти.... Буде бюджетна комісія, яка і зробить висновок. Причому тут питання фінансування медицини та освіти до промисловості та доріг?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus