USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Рекордсмени з неплатежів за електрику на Волині – комунальні господарства

14 Липня 2009 15:10
Вкрай незадовільні розрахунки за електричну енергію та приріст боргів у 1,8 мільйона гривень отримали у червні волинські енергетики. Про це інформують «Волинські Новини».
 
Як повідомили у прес-службі ВАТ «Волиньобленерго», уже не вперше рекордсменами з неплатежів виявилися господарства комунальної сфери. Тільки за червень вони збільшили борг перед енергопостачальником на 1,1 мільй      она гривень. До найбільших неплатників уже не вперше потрапляють водоканали.  Зокрема, у нововолинського водопостачальника цьогорічний борг становить уже більш ніж 500 тисяч гривень, у володимир-волинського – 350 тисяч гривень. До списку боржників у перший літній місяць потрапили й житлово-комунальні підприємства обласного центру. Також серед неплатників – організації «Луцьктепло» та «Міськсвітло».
 
Крім підприємств комунальної сфери, значно збільшили борг перед ВАТ «Волиньобленерго» також установи, які фінансуються з державного та місцевого бюджету. По платежах з місцевого бюджету найбільше заборгували установи м. Луцька – 106 тисяч гривень із загального приросту боргу по області у 114 тисяч гривень.  
 
Найсправнішим платником традиційно залишається населення – воно з початку року щомісяця забезпечує практично стовідсоткові розрахунки.
Незважаючи на значний ріст заборгованості з боку споживачів, ВАТ «Волиньобленерго» поки що повністю розрахувалося за куповану електроенергію з «Енергоринком». Але якщо борги і надалі зростатимуть такими темпами, волинський енергопостачальник у встановленому законодавством порядку змушене буде застосовувати щодо неплатників непопулярні методи впливу, в тому числі – і припинення електропостачання.  

Довідково:

ВАТ «Волиньобленерго» відключило від електропостачання адміністративну будівлю КП «Нововолинськводоканал» через борг перед енергетиками.

Однак заступник міського голови Нововолинська Юрій Єлева не вважає цей крок правильним виходом із ситуації. Борг виник у червні. «А з’явився він, бо це підприємство не отримало ще коштів від споживачів, які платять за отримані послуги через місяць», – наголосив пан Єлева.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus