USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Реєстр земельних ділянок обіцяють спростити

14 Липня 2011 10:33
За словами першого заступника Міністра аграрної політики і продовольства Миколи Безуглого, прийняття Верховною Радою України Закону «Про земельний кадастр» вводить «принципово нові правила і вирішує багато проблем в аграрному секторі».

Про це повідомляє Главред .

Закон передбачає спрощену процедуру реєстрації земельної ділянки фізичними та юридичними особами.

Аналіз документів буде проводитися виключно районними або міськими територіальними органами.

При цьому законом визначено, що земельна ділянка в земельному кадастрі має бути зареєстрована протягом 14 робочих днів з моменту подання всіх необхідних документів.

«Сама реєстрація максимально спрощена, і вона, за великим рахунком, зводиться до присвоєння земельній ділянці кадастрового номера», - підкреслив заступник міністра.

Безуглий відзначив, що перелік документів чітко прописаний, і ніхто з чиновників на місцях не може вимагати будь-яких додаткових документів.

Також визначається перелік осіб, які можуть ініціювати внесення змін до відомостей: це або власники земельної ділянки, або користувачі. Крім того, передбачено відмову від державних актів на паперових носіях як основного документа, який буде засвідчувати право приватної власності. Замість цього будуть використовуватися електронні носії, щоб засвідчити право користування земельною ділянкою.

«Ця норма запроваджується з 1 січня 2013 року. Всі особи, хто отримали державні акти, можуть ними користуватися нарівні з новими правилами реєстрації », - повідомив чиновник.

Крім того, Закон передбачає обов'язкове відображення відомостей державного земельного кадастру в мережі Інтернет і вільний доступ до нього (за винятком конфіденційних відомостей).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus