USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розпочався випуск українсько-чеського тролейбуса

15 Червня 2010 11:12
Корпорація «Богдан» і компанія Cegelec із Чехії розпочали спільне виробництво тролейбусів «Cegelec T701AC» у чеському місті Острава - «Богдан» поставлятиме корпус, а «Cegelec» ставитиме свій двигун, управління тягловим приводом, токоз'ємники і пневмосистему.

Про це повідомляє УНІАН.

За словами прес-секретаря корпорації «Богдан» Сергія Красюлі, 10 червня в Чехії відбулася презентація, приурочена випуску першого тролейбуса в рамках спільного проекту «Богдан» і Cegelec. Компанії мають намір продавати тролейбуси спільного виробництва в країнах Європейського Союзу.

На даний час перший тролейбус пройшов сертифікацію. Як очікується, до четвертого кварталу 2010 року завершиться процес омологації, що дозволить тролейбусам брати участь в тендерах в країнах ЄС. Зокрема, очікується участь в тендері на постачання тролейбусів до країн Балтії.

У 2010 році «Богдан» і Cegelec розраховують реалізувати до 30 тролейбусів спільного виробництва. Наступного 2011-го – 100 тролейбусів.

Також Красуля повідомив, що надалі компанії мають намір освоїти спільне виробництво 18-метрового тролейбуса і автобусів. Терміни впровадження нової продукції поки що не визначені.

На презентації тролейбуса в Чехії була присутня урядова делегація України на чолі з віце-прем`єр-міністром Віктором Тихоновим. До складу делегації також входили мери великих міст, зокрема тих, що прийматимуть Євро-2012

Віце-прем’єр наголосив на знаковості цієї події для України, оскільки корпорація «Богдан» перша з компаній транспортного машинобудування вийшла на ринок країн ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus