USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Самооборона Волині» просить у Луцькради гроші

26 Серпня 2014 21:57
«Самооборона Волині» звернулася до міськради за фінансовою підтримкою.

Відтак, 220 тисяч гривень пропонується виділити на 2014-2015 роки громадському формуванню «Самооборона Волині» на паливно-мастильні матеріали та обмундирування.

Депутати розглянули проект рішення про зміни до програми підтримки участі активістів у охороні громадської безпеки. Обговорення проекту відбулося сьогодні, 26 серпня, під час засідання комісії з питань бюджету.

Доповідачем з цього питання був Андрій Буй. З його слів, активісти звернулися до влади, бо, мовляв, з початку року на патрулювання вулиць вони виїжджають власним транспортом. А нині в організації не вистачає грошей.

«Після подій на Майдані питання безпеки громадян набуло особливого значення. Переживши складні тижні, громадяни проявили здатність впливати та вирішувати складні завдання. Досвід революції показав, що органи внутрішніх справ не можуть ефективно розвивати тісну співпрацю з громадськістю. Начальник УМВС мав тільки хороші відгуки про роботу «Самооборони Волині»», - зазначив він.

Згідно з проектом рішення, пропонується виділити 70 тисяч гривень у 2014 році, та 150 тисяч гривень у 2015 році. В основному, каже депутат, ці кошти мають використають на паливно-мастильні матеріали і частково на обмундирування.

Однак, депутати цю ініціативу не підтримали. У голови комісії Юрія Корольчука виникла низка запитань, на які він практично не отримав відповіді.

«Самооборона Волині» - хто нею займається, хто там духовний лідер? Кому вона підпорядковується? Чому ми маємо її фінансувати? Хто курує її роботу – міліція, виконком? Це не проста організація, вона претендує на функції правоохоронних органів. Ви перевірили, чи дійсно їм треба ці гроші, ви вивчали що вони зробили?», - звернувся він до колег.

Андрій Буй пояснив, що всі розрахунки надійшли від «Самооборони». А сама організація не раз звітувала в пресі.

Орім того, в проекті рішення йдеться про те, що кошти можуть бути використані на «заохочення членів громадського формування за внесення у забезпечення охорони громадського порядку». Відтак, можна припустити, що ці гроші підуть не лише на паливно-мастильні матеріали, каже Юрій Корольчук.

Член комісії Антон Сосновський додав, що незрозумілий і механізм перевірки на що будуть витрачені ці кошти.

«Яким чином ми проконтролюємо, як вони їздять і чи їздять взагалі? Як перевірити, що він виїхав на рейд, а не у приватних справах?», - додав він.

Проте розгляд питання вирішили відкласти і заслухати самих ініціаторів проекту рішення – представників «Самооборони Волині».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Самота Показати IP 26 Серпня 2014 22:04
Самооборона = Самофінансування.
аяяй Показати IP 26 Серпня 2014 22:20
я так понимаю это частное предприятие,так почему его должно финансировать государство и мы простые налогоплательщики ?
ІМХО Показати IP 26 Серпня 2014 22:41
А де гроші, які були зібрані на Волині за період Майдану? Дайте звіт, скільки вам тоді понадавали, куди ви їх витратили, а тільки тоді просіть щось. Та і взагалі Волині непотрібна ніяка самооборона, особливо в тому форматі, в якому вона є зараз.
ло Показати IP 26 Серпня 2014 23:34
Пика может луснути
ха Показати IP 26 Серпня 2014 23:49
Гоните в шею этих попрошаек!
OTAK OT Показати IP 27 Серпня 2014 00:02
Самообороні тре подарить губозакаточну машинку
TAK! Показати IP 27 Серпня 2014 00:04
Нехай не їздять, толку з них як з козла молока, кому ви треба? Бензинчику на власні потреби закортіло?
Лучанин Показати IP 27 Серпня 2014 07:02
Я хоч відношення до самооборони не маю, але.... Коли показують відео де їхні хлопці самі роблять броникі, каскі - вони герої, молодці і т.д. (і це все пишете в коментарях ВИ (користувачі цього сайт)) Коли дівчата з самооборони чуть не ночують на офісі, а формують машини (3-5 машин в день)з допомогою в зону АТО, то вони теж молодці. Ідуть в добровольчі батальйони - красави.... А коли вони попросили 220тис в держави, то це катастрофа, зразу злодюги і аферисти... Злий ви - НАРОД! (До речі, на місці шановних депутатів, я б не забував хто був творцем нової влади. Під час революції, депутати як щурі ховались і іноді шось з мікрофона гавкали, а самооборона і в Києві була і в Луцьку приймала активну участь)
віра до Лучанин Показати IP 27 Серпня 2014 07:22
Згідна з вами.Людська пам'ять дуже чомусь вибіркова! А в теперішній час дійсно треба побільше пильності, готовності, причому саме такій патріотичній організаціі. І не тільки прості громадяни мають скидатися грошима, треба, щоб і владні органи піднапряглися, не все ж своі проекти оплачувати!
ІМХО до Лучанин Показати IP 27 Серпня 2014 08:57
Ви думаєте, що тільки Самооборона на Волині займається подібною діяльністю? Є маса людей і організацій, які долучаються до цієї справи і фінансово і інтелектуально і фізично. І зауважте, - вони коштів ні в кого не просять. Все, що роблять люди, роблять за власний кошт, або ж за пожертви. Так от, я запитую ще раз, - де ті кошти, які були зібрані Самооброною за майданний і постмаданний період? Ви хочете сказати, що там було зібрано мало? Чи може вже все витратили? Всі на Волині чудово знають, що Самооборона за пів-року перетворилась на ТзОВ, зробивши себе саме на подіях Майдану. А те, чим зараз займаються ці організації, вкупі з Правим Сектором і Автомайданом, - рекет, тиск на владу і намагання прорватись до депутатського корита. Тому не треба ля-ля.
235 Показати IP 27 Серпня 2014 08:20
а може вам ще по квартирі та авто ? га?
Вася Показати IP 27 Серпня 2014 08:42
Шо за гармидор??! Самооборона- нехай самi i вiзьмуть!!!
самооборона Показати IP 27 Серпня 2014 09:28
не хотите добровольно отдать - заберем сами
111 до самооборона Показати IP 27 Серпня 2014 10:03
коментар було видалено
самооборона до 111 Показати IP 27 Серпня 2014 10:14
Так. Ты первый. Пиши адрес и мы приедем. Обсудим заодно собак и все остальное.
спостерігач Показати IP 27 Серпня 2014 09:50
Скільки кожен з вас витрачає на "бухло". А якщо є бажання розуміти роботу самооборони, то підіть і допоможіть. Для волонтерів завжди буде чим займатись. Впевнений, що всі хто писав коментарі жодного разу не надав фінансової допомоги. Прошу вказати кожного скільки і що кожен з вас передав для армії!!! Скільки коштує, те що ви всі зараз сидите в квартирах і офісах, з двома руками і двома ногами ???
Романіді Показати IP 27 Серпня 2014 10:46
Питання - Хто поїхав на границю з Білоруссю? Хто пішов добровольцем на Схід? Хто поїхав на блокпости по межах області( щоб вас не підірвали на свята- покинувши сімї),? Хто похоронив перших загиблих(Хамраев,Шостак,Михайлов,Філіпчук)? Хто виставляє кошики по магазинах на підтримку АТО(використовуючи свій час та бючи власні машини? Хто поїхав у Харків розбудити місто на Паску(коли всі пили з ріднею вдома)? Відповідь - Самооборона Волині. ЗНОВУ ЗАВОРУШИЛИСЬ - ДИВАННА ДИВІЗІЯ, а ми повернемся з АТО і закінчимо розпочате. І можете видаляти комент , як зазвичай робите, але це буде. Країною буде керувати молода нація , а не старі торбохвати.
Романіді Показати IP 27 Серпня 2014 10:55
Батальйон Айдар , це і є частково Самооборона Волині. Доречі сама найбільш організована 2- рота(Волинь). Навіть Пуля( Савченко) поважає нас.
День Показати IP 27 Серпня 2014 13:39
Шановні, от почитавши коментарі, розумію, що або коменти замовні, або ж у Славетному Луцьку та на Волині живуть переважна більшість дибілів, які окрім походів в магазині загнивання офісним планктоном ніде не зявляється..........якшо ж коменти на замовлення - то гріш цьому сайту ціна.........а стосовно розумника Юрка Корольчука, який відкриває ротик як блондинка, тобто коли і треба і не треба, аби відкрити, то скажу - Самооборона Волині є однією з дійсно боєздатних, добровольчих охоронних формувань, яка на особистій ініціативі допомагає, в спільних діях з ПО, охороняти правопорядок в місті.........ментоси правда користуються цим постійно, тому що коли в рацію звучить "бійка на 40му" (просто чув, знайомі там) - то хтопці в секунді вилітають в бус і за 2 хв там........менти ж години 2 їдуть.........І ще одне запитання до Юрчика - а чи не забагато ви на себе берете пане, щоб ставити вимоги, стосовно підпорядкування комусь обєднання громадян??? Чи може знову вертаємось до часів яника, коли всі структури були під контролем ментосів, виконкомів і т.д.???? Чи просто варто все таки зачекати, коли АТО закінчиться, і тоді хлопці приїдуть, я думаю мітингів ніхто робити не будуть........Президент після попередження Семенченка, і МО, і міністр МВС після попередження і закон прийняли, і поправки, і вже направили, і Яценюк викупив купу воєнного майна і відправив на схід, і Аваков зумів побороти протидії парламенту, і взвгвлі зашевелились, коли сказали, що хлопці просто заїдуть і зроблять те, що роблять із саботажниками і зрадниками під час війни, навіть і не оголошеної......Я думаю що правопорядок в місті Самооборона захищає краще, ніж всі ментоси разом взяті........Тому подумайте панове, чи варто зараз показувати свої понти і владу, і потім за свої діяння жалкувати, як саботажники
ІМХО до День Показати IP 27 Серпня 2014 15:03
Порядок захищаєте? Це ж де наприклад? На Гряді на одній з найкрутіших баз, які вони спільно віджали? Який склад тих самооборон? Ці люди працюють, мають сім'ї? Здається, що ні. Бо вони більше нагадують Робігуда і Ко. Просто розбійники. Хоча, що тут писати. Ви ж вже віджали в міськраді гроші... Користуйтесь далі.
Богдан Показати IP 27 Серпня 2014 16:23
Іноді от читаєш коментарі і думається можливо варто було б взагалі вимкнути функцію коментування новин? Більшість коментаторів або замовні або самі ніх_ена ніколи не робили. Та обійдеться самооборона без цих коштів як і завжди обійдеться скинуться хлопці та не байдужі на бензин та далі працюватимуть. Щоправда виникає питання а чи є сенс захищати всяку шваль котра лише сидить ось тут та поганить усі хороші починання. Та якби не тисячі добровольців на фронті та у тилу то уже б кілька місяців як у луцьку була б якась ВНР або щось того типу а путінські війська обладнували б кордон з польщею. Депутати як забрати у ПОРТСІТІ Мільйони гривень то вирішили що не варто а як виділити кошти на щось потрібне так грошей нема. Усі крмичать що владу поміняли а нічого не робиться а що ви самі особисто критики зробили щоб щось змінилось??? не владу потрібно міняти ( хоча її теж) а мозги людям потрібно змінювати.
ІМХО до Богдан Показати IP 27 Серпня 2014 20:54
Богдане, так Ви ці свої справи озвучте, покажіть! Так, є одиниці, які воюють на Сході, - їм честь і хвала. А всі інші? Кого ви тут захищаєте? Як?
Богдан Показати IP 28 Серпня 2014 08:36
Той хто цікавться знає і про "волинський бронежилет" і про "волинський сухпай" та про іншу роботу. а от хто просто сидить у інтеренеті для того щоб писати хню той нічого не бачить та не знає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus