USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Сапалаївка і Теремнівські ставки у Луцьку: чи доведуть їх до пуття?

29 Жовтня 2014 13:40
Через халатність комунальних служб річка Сапалаївка втратила здатність до самоочищення, а в Теремнівських ставках заборонили купатись.

Про це під час засідання чергової 65-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 29 жовтня, повідомив радник міського голови Борис Сорока.

Він зауважив, що річка Сапалаївка бере початок у північно-східній околиці села Струмівка. По периметру міста річка протікає у густозаселених районах.

Однак, зі слів Бориса Сороки, через недостатню роботу комунальних служб русло Сапалаївки захаращене. Так, у річці багато повалених сухостійних дерев.

Він повідомив, що наразі є низка скарг до Луцького міського голови Миколи Романюка від мешканців вулиці Ярощука, Світлої, Потапова та Щепкіна щодо ситуації з річкою.

Також серед вагомих проблем обласного центру, він виокремив те, що після великих злив у воді стояла дитяча залізниця. Тож, мало не трагедією для лучан стало питання про її закриття.

Ставки замулились, туди масово почали скидати каналізаційні стоки. Протягом 10 років санітарно-епідеміологічна служба не давала дозволу на відкриття купального сезону. Також виникла потреба капітального ремонту гідроспоруд. Шандори були зруйновані, а річка перетворилась в стічну канаву та втратила здатність до самоочищення

Утім, санітарні роботи не давали бажаних результатів. Теремнівські ставки за 30-40 років дуже замулилися. Стан очисних споруд також потребував вжити термінових заходів.

Зі слів Бориса Сороки, роботи виконувала підрядна організація ТзОВ «Стир-Агробуд». Так, Спалаївку розчистили від вулиці Потапова до Ніла Хасевича. До справи залучили й представників соціального бізнес, зокрема, підприємця Покровського. Він вклав кошти у пішохідний спуск, що по проспекту Волі.

Там осінню та взимку мешканці не могли спуститись до гуртожитків. Також збудували альтанку для закоханих в прибережній смузі та обладнали спортмайданчик із стаціонарними тренажерами.

Сьогодні роботи продовжуються й наше завдання їх успішно закінчити. Також планують обладнати велосипедні доріжки та облаштувати роллердром.

Загалом, вартістть проектних робіт становить не менше, ніж 233 тисячі гривень. За станом на 1 жовтня ТзОВ «Стир-Агробуд» виконало роботи щодо відновлення санітарного режиму річки Сапалаївка та поглиблення русла Теремнівських ставків.

Окремим проектом на замовлення мерії був ремонт мостів на вулицях Винниченка та Теремнівський. Варто зауважити, що гідроспоруди були в аварійному стані.

Щодо робіт, які необхідно виконати найближчим часом, виокремили укріплення укосів. Також вкрай необхідно розрівняти відвали та паспортизувати пляж на Теремнівських ставках; організувати рятувальний пост і пляжну зону для дітей; визначити відповідальних осіб за гідроспоруди; зробити капітальний ремонт схилів на вулицях Шопена, Чорновола та Карпенка-Карого.

Низку вищевказаних робіт обіцяють завершити до Дня міста наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сапалаївчанка Показати IP 29 Жовтня 2014 13:55
до Дня міста наступного року від Сапалаївки точно вже нічого не залишиться. Потрібно її було чистити коли ситуація була не настільки критичною.
Якби Показати IP 29 Жовтня 2014 16:28
ці горе-керівники робили так,як говорять,то ця річечка була б родзинкою міста.Правильно сказав Сорока про Покровського,який на "своєму"відрізку зробив взірцевий "ремонт" (є чим полюбуватись), Сапалаївки,а якби так зробили від Покровського і до Стиру,то, і сморід би пропав, і приємно було б прогулятись берегом.
115 Показати IP 29 Жовтня 2014 17:53
ця міська рада і міський голова здатна тільки продати земельну ділянку, бо все щось не так, прибрати нема можливості, тільки дітей до праці треба примушувати, наркомани бігають з шприцами, а романюк і вся ця гоп-компанія неспроможна щось вдіяти)))
да уж Показати IP 30 Жовтня 2014 21:13
А Сорока й далі шукає крайніх, крім себе??? А окремо існуючі при бюджеті міста кошти спеціально- призначеного "Фонду охорони навколишнього середовища" яке відношення мають до комунальників ??? Що цей Фонд комунальникам виділяв гроші на утримання природоохоронних територій, а саме: на утримання водоохоронних берегових територій річки Сапалаївки ? Як гидко коли люди не розбираючись паплюжать кого не попадя...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus