USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шахта №10 запрацює в жовтні – на-гора піде пробна порода

31 Липня 2010 16:04
Півтори тисячі робочих місць та 46 мільйонів гривень прибутку щороку даватиме шахта №10 «Нововолинська», яку урядовці обіцяють добудувати завдяки кредитній лінії мінвуглепрому для розширення технічного оснащення копальні.
Про це інформує прес-служба облдержадміністрації.
Перспективи відкриття шахтарського довгобуду обговорили 30 липня під час візиту на Волині міністра вугільної промисловості України Юрія Ященка.
Урядовець разом із головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком та першим заступником Олександром Башкаленком відвідали шахту №10 «Нововолинська», де ознайомилися зі станом будівництва об'єкту.
Міністр вугільної промисловості України Юрій Ященко зазначив, що нині вугільна галузь потихеньку вибирається з кризи. Зокрема, за другий квартал минулого року видобування вугілля в Україні збільшилось на 200 тисяч тонн в порівнянні до першого.
Разом з тим урядовець повідомив, що його міністерство планує взяти кредитну лінію для розширення технічного оснащення копалень.
«Ситуація на «Волиньвугіллі» складна, але в цьому році ми знайшли кошти для будівництва Шахти №10 «Нововолинська». Ми розробляємо програму технологічного оснащення та добудуємо її», - зазначив Ященко.
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук подякував Міністру за пильну увагу до Волинської видобувної галузі. Також губернатор висловив надію, що запуск шахти дасть потужний поштовх на розвиток економіки області.
«Не в останню чергу допомога вашого міністерства дозволяє розвиватись місту Нововолинську. Люди отримують робочі місця та заробітну плату. Ми всі віримо, що шахта №10 вже зовсім скоро дасть перше вугілля», - сказав губернатор.
Як зазначив директор Державного підприємства з будівництва об'єктів Віктор Дук, нині на шахті запроваджують сучасні технології та роблять перші спроби запуску машин. Вже установлена система вентиляції та котельня. За два місяці через ланцюгову лінію планують подати на-гора першу пробну породу.
«Запаси копальні оцінюють у 37 мільйонів тонн, а експлуатацію шахти - 40 років. Її глибина понад шість сотень метрів. У місяць є можливість проходити кілометр вугільної траси. А за рік видобувати майже мільйон тонн «чорного золота», - зазначив директор.
Нагадаємо, нещодавно область отримала понад 62 мільйони гривень на будівництво шахти №10 «Нововолинська» та на погашення заборгованості із виплати зарплати працівникам цієї копальні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus