USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ще один банк в Україні офіційно визнали неплатоспроможним

23 Травня 2016 22:32
Національний банк України відніс «Банк Михайлівський» до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляють на сайті НБУ.

«Відповідно до вимог статті 76 Закону України «Про банки і банківську діяльність» 23 травня 2016 року Правління Національного банку України прийняло рішення № 14 «Про віднесення Публічного акціонерного товариства «Банк Михайлівський» до категорії неплатоспроможних», - повідомляють у відомстві.

Зауважимо, що ПАТ «Банк Михайлівський» був визнаний проблемним 23 грудня 2015 року через ризикову діяльність. З того моменту Національний банк вів роботу з акціонером та менеджментом банку для врегулювання ситуації.

«20 травня 2016 року голова правління ПАТ «Банк Михайлівський» Ігор Дорошенко повідомив, що залишив посаду. Цього ж дня банк заявив, що з технічних причин в ньому не працює система «операційний день банку». Система не працювала увесь день, що унеможливлювало доступ куратора до операційних даних. Система запрацювала лише пізно ввечері 20 травня. Куратор, отримавши доступ, побачив велику кількість операцій з переведення вкладів фізичних осіб з фінансової компанії, пов'язаної з банком, на баланс банку. Це збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 1,6 мільярда гривень до 2,6 мільярда гривень", - заявила заступник Голови Національного банку Катерина Рожкова.

При виявленні таких операцій, що відбуваються у проблемному банку, Національний банк згідно з Законом України «Про банки та банківську діяльність» зобов'язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Зазначимо, згідно з інформацією ЗМІ, сьогодні банк «Михайлівський» встановив обмеження на зняття готівки з банківської картки, а експерти заявили про те, що Нацбанк ввів у «Михайлівському» тимчасову адміністрацію, - повідомляє Еспресо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Толік Показати IP 24 Травня 2016 08:33
Нацбанк абсолютно не контролює діяльність інших банків. Дозволяє шахрайські схеми банкам, від яких страждає простий люд. Власник зрубив бабло, вивів його за кордон і закрив банк. Все просто. Ганьба!
колишній банкір Показати IP 25 Травня 2016 11:18
якраз нацбанк і зреагував блискавично, бо за день накидати 1 мільярд на рахунки без реальних надходжень грошей в банк , то і є шахрайство - вони відключили систему і малювали цифри тим ,що розміщали кошти без гарантій фонду - а потім як фіглярі - включили систему і нате вам платіть всі громадяни держави аж мільярд гривень , бо ми дуже хитрі. Я знаю точно , що тут будуть серйозні наслідки для всіх хто це зробив ,включаючи персонал банку ,і рядові спеціалісти постраждають найбільше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus