USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Ще один український банк став банкрутом

20 Травня 2016 18:16
Національний банк України визнав ПАТ "Фідобанк" неплатоспроможним.

Про це повідомили у прес-службі регулятора.

"Відповідно до вимог статті 76 закону України "Про банки і банківську діяльність" 20 травня 2016 року правління Нацбанку України прийняло рішення № 8 "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Фідобанк" до категорії неплатоспроможних", - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, у банку запровадили тимчасову адміністрацію строком на один місяць до 19 червня 2016 року включно.

Станом на 20 травня 2016 року загальна сума невиконаних ПУАТ “Фідобанк” операцій клієнтів перевищила 500 млн. грн. (9% від його зобов’язань).

Варто підкреслити, що ПУАТ “Фідобанк” не звертався до Національного банку за отриманням рефінансування, а 17 травня 2016 року повідомив про відмову потенційного інвестора від участі у докапіталізації банку.

Протягом чотирьох місяців ПУАТ "Фідобанк" здійснив низку заходів, що призвели до зменшення суми необхідної докапіталізації більш ніж в два рази. Ці заходи включали в себе, зокрема, погашення кредитів великих позичальників та відповідне переформування резервів, зменшення обсягу недержавних цінних паперів, конвертації субординованого боргу, здійснення внесків до статутного капіталу та часткового прощення боргу акціонером.

Національний банк України наголошує, що 98% (97,7 тисяч осіб) усіх вкладників ПУАТ "Фідобанк" отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом. Сума відшкодування складає приблизно 1,8 млрд. грн.

Станом на 20 травня 2016 року кінцевим бенефіціаром ПУАТ "Фідобанк" є Олександр Адаріч.

До слова, у Луцьку працівники одного з заводів не могли отримати заробітну плату у банкоматах Фідобанку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
SS Показати IP 20 Травня 2016 19:11
В інтернеті є звернення до клієнтів банку де зверху маленьким буквами написано uvazaemue klientu fidobanka vashum den'gam pi...a:-)
бе Показати IP 21 Травня 2016 12:05
адаріч депутат-регіонал?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus