USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Шиба не вірить, що монетизація пільг врятує ЛПЕ

1 Червня 2010 11:16
Луцький міський голова Богдан Шиба не проти будь-якого варіанту розв’язання ситуації на Луцькому підприємстві електротранспорту, в тому числі переведення пільг на адресну допомогу. Проте, така реформа навряд цілком вирішить проблему – вважає він.

Про це міський голова повідомив 1 червня на прес-конференції.

Нагадаємо, що у Луцьку 20 день триває страйк працівників Луцького підприємства електротранспорту.

«Я вважаю, якщо чесно, що не вихід - перехід на адресну дотацію. Проблема не в тому, в якому вигляді надається. Пільг забагато. В Луцьку 40 тисяч пільговиків. Чи їм адресно, чи безкоштовно – все одно треба величезні кошти, аби це забезпечити», - зазначив Шиба.

Він пояснив, що у Луцьку 27 тисяч людей мають право на безкоштовний проїзд. За мінімальними підрахунками перехід на грошовий еквівалент пільг обійдеться у 27 мільйонів гривень. Поки що державні субвенції для пільгових категорій для підприємства на рік становлять 12 мільйонів, з яких виплачено лише вісім.

«Якщо переходити на адресну допомогу – ми маємо чесно сказати, що буде виділено 10 мільйонів, а не 27, тільки третина тієї пільги. І буде сказано кожному пільговикові, або ти їздиш кожен третій день – або ходиш пішки. Треба сказати правду, що потрібне істотне обмеження пільг», - прокоментував міський голова.

«Що - треба міліціонерам, прокурорам, і всім решта безкоштовний проїзд в громадському транспорті? Невже ми не розуміємо, що світ вже змінився за 20 років і ці люди не потребують. Вони мають засоби для пересування значно кращі. Але цим хтось користуються, роблять собі посвідчення», - продовжив Шиба.

«Тут на місці можна на мене звалити, я залишаюся крайнім, ніби тому що не вибиваю гроші, не малюю їх. Але я ж також не можу бути вічно крайнім, люди зрозуміють не в мені вина…», - продовжив міський голова.

Він зазначив, що з луцької казни кошти за місцеві пільги у розмірі 1,2 мільйона вже були перечисленні наперед в першому кварталі, і якщо бюджет міста буде наповнюватися в достатньому об’ємі не виключена додаткова допомога підприємству.

Кадрові зміни на ЛПЕ Шиба прокоментував незадовільним фінансовим станом на підприємстві. Нагадаємо, що з минулого тижня структуру очолює Володимир Пуц замість Костянтина Патракеєва.

За словами Шиби кожен день простою підприємства призводить до його руйнації, що вигідно конкурентам і «доброзичливцям, які допомагають, збурюють ситуацію в колективі».

«Це підприємство електротранспорту, воно має працювати, заробляти кошти, а не чекати тільки коли надійде субвенція з держбюджету, або дискутувати чи потрібно брати додаткову техніку, автобуси, тролейбуси… Думаю, що новий керівник буде робити кроки аби покращити стан на підприємстві», - зазначив голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
TFA Показати IP 1 Червня 2010 11:30
А про лізинг автобусів Шиба чомусь не говорить, знає, що через них куча проблем, але ж не признається...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus