USD 39.45 39.77
  • USD 39.45 39.77
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Скандал з офшорами Порошенка ніхто не розслідував, - політтехнолог

14 Квітня 2017 17:00
У квітні 2016 року Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікував масштабне дослідження про офшорні компанії. Їх використовували для ухилення від сплати податків. Фігурантами скандалу стали 12 теперішніх і колишніх лідерів країн. Серед них і президент України Петро Порошенко.

У Верховній Раді вимагали створити тимчасову слідчу комісію. Однак не зробили цього. Скандал з офшорами глави держави ніхто не розслідував, розповів політтехнолог Сергій Гайдай для видання Gazeta.ua.

Зі слів експерта, влада зробила все, щоб цей скандал зам'яти. Мовляв, розповідали, начебто офшорні компанії існували в Порошенка для передачі активів у сліпий траст.

«Повної інформації, скільки їх було, скільки є зараз, які вони, що обслуговують, – немає. Як і розслідування. Прем'єр-міністр Ісландії теж засвітився у справі про приховування статків. Він автоматично подав у відставку. Бо після скандалу такого рівня не міг далі виконувати обов'язки глави уряду. У нас подібної культури немає ані у політиків, ані у виборців», - зауважує Гайдай.

Читати ще: Україна - в списку країн, де не розслідується скандал з офшорами

До теми офшорів можна повернутися будь-коли. Для Порошенка це матиме один наслідок – він давно напрацював на відставку, наголошує політтехнолог.

«Питання: як піде – добровільно чи його примусять. Якщо добуде президентський термін до кінця, то у суспільстві залишиться затребуваність кримінального розслідування його діяльності. Й офшори стануть у цьому важливим чинником», - підсумував Гайдай.

Читати ще: Таємнича незадекларована вілла Порошенка в Іспанії. Розслідування

Нагадаємо, минулого року президента Петра Порошенка звинуватили у наявності офшорних фірм. Понад рік 380 журналістів із 78 країн вели найбільше в історії журналістське розслідування, вивчаючи діяльність офшорного оператора Mossack Fonseca. Журналісти оприлюднили викривальні статті, одна з яких розповідає про секретний офшор і «моральний злочин» Петра Порошенка.

З часом тема наявності в президентаПетра Порошенка офшорів швидко зникла - її зам'яли підвищенням тарифів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІМПЕРІЯ ГАРАНТА: ПОРОШЕНКО ВИКОРИСТОВУЄ ОФШОРИ БІЛЬШЕ 15 РОКІВ. РОЗСЛІДУВАННЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 14 Квітня 2017 19:58
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus