USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скандальна «Чеботурка» - лідер з продажу птиці на Волині. СТАТИСТИКА

28 Жовтня 2013 14:55
На агроформування Володимир–Волинського і Локачинського районів припадає понад 79% реалізованої худоби та птиці. Так, лідерами з продажу птиці стала ПАТ «Володимир–Волинська птахофабрика» (ТМ «Чеботурка»)та ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» Локачинського району. Про це повідомили у Головному управлінні статистики в області.
ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКУ «ЧЕБОТУРКУ» ОШТРАФУВАЛИ
Збільшили реалізацію худоби і птиці господарства 12, молока – 5 районів. Так, у Луцькому і Горохівському районах виробляють майже 60% молока.
Загалом аграрні підприємства області продали власно виробленої продукції на суму 1445,9 мільйона гривень, що на 103,4 мільйона гривень, або на 7,7% більше, ніж торік. Від реалізації тваринницької продукції отримано 932,5 мільйона гривень. (на 17,0% більше), рослинницької продукції – 513,4 мільйона гривень. (на 5,9% менше).
Продаж зернових культур зріс в 7 районах, крім Володимир–Волинського, Горохівського, Ківерцівського, Локачинського, Луцького, Любешівського, Маневицького, Старовижівського та Шацького. Більш як 62% зерна реалізували підприємства Луцького, Володимир–Волинського і Горохівського районів.
Лідерами з продажу молока були ТзОВ «Прогрес» Володимир–Волинського та ПОСП ім. Шевченка Горохівського, великої рогатої худоби – СГПП «Рать» Луцького, ТзОВ «Прогрес» Володимир–Волинського та ТзОВ «В.Прометей» Ковельського, свиней – товариства «Віра-1» та «Чебені плюс», зернових культур – ТзОВ «П'ятидні» Володимир–Волинського, ДП «Агрофірма Луга-Нова» Іваничівського районів.

Продаж переробним підприємствам залишається основним напрямом реалізації молока, великої рогатої худоби та свиней. Птиця переробляється у власних цехах птахівничих підприємств і реалізується через торговельну мережу та на ринках.
ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ БУДЕ ЩЕ ОДНА ВЕЛИКА ПТАХОФАБРИКА
Зернові і зернобобові культури реалізуються, переважно, комерційним структурам, використовуються для оплати наданих послуг, здійснення взаєморозрахунків між підприємствами тощо. На переробні підприємства надійшло лише 16,4% зерна.
Середні ціни продажу аграрної продукції сільськогосподарськими підприємствами за всіма напрямами реалізації за січень–вересень 2013 року порівняно з відповідним періодом 2012 року збільшились на 1,8%, у тому числі продукції тваринництва – на 2,7%, рослинництва – на 0,5%. У вересні цього року порівняно з серпнем середні ціни реалізації сільськогосподарської продукції знизились на 2,7%, у тому числі продукції рослинництва – на 7,3%, тваринництва зросли на 0,4%.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus