USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Схема: як з Міноборони «викачали» 150 млн на купівлі палива

15 Листопада 2017 21:06
Під час закупівлі палива для потреб Міністерства оборони України були завищені ціни, що завдало державі збитку на 149 млн 339 тис. грн. Відповідну схему ймовірного розкрадання коштів оприлюднили Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Про це повідомляє ТСН.

Про підозру чотирьом посадовцям Міноборони, у тому числі і заступнику міністра Ігорю Павловському, НАБУ та САП повідомили 11 жовтня. 16 жовтня детективи НАБУ затримали фактичного власника комерційного підприємства "Трейд коммодіті", яке постачало паливо для Міноборони. 17 жовтня Солом'янський районний суд Києва відпустив його під особисте зобов’язання. Пізніше, 9 листопада, Апеляційний суд Києва відпустив з-під домашнього арешту підозрюваного заступника міністра оборони.

За версією слідства, на початку 2016-го комітет із конкурсних торгів Міноборони організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідинного палива. За результатом торгів 26 квітня 2016-го комітет за 14 лотами затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні. 13 та 18 травня між Міноборони та переможцем конкурсних торгів було укладено 14 договорів про постачання понад 80 тисяч тонн палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів держбюджету на загальну суму понад 1 млрд грн.

Після того, як було поставлено близько 1/20 обумовленого обсягу, заступник міністра оборони та директор департаменту держзакупівель Міноборони спільно з переможцем торгів уклали додаткові угоди, відповідно до яких вартість палива зросла на 10%.

Після збільшення ціни посадовці Міноборони спільно з постачальником палива знову уклали додаткові угоди, в результаті чого вартість палива зросла ще на близько 5,8%. Лише після безпідставного збільшення ціни в середньому на 16% від початкової переможець торгів почав постачати паливо. Внаслідок цього на користь постачальника безпідставно та незаконно було перераховано бюджетні кошти на загальну суму 149 млн 339 тис. грн, уточнюють у НАБУ.

Слідство встановило, що збільшення ціни було здійснено за відсутності документального підтвердження коливання цін на ринку, зміни кон’юнктури ринку та/або прийняття нормативно-правових актів, що впливають на формування рівня цін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ТТ Показати IP 15 Листопада 2017 23:18
рюкзаки, паливо - лише відкриті суми збитків, а що далі - суцільна темрява. Тобто крав все що міг і хто хотів. ОТТТООО ДОМАЙДАНИЛИСЯ. Ці речі хтось із західних донорів відстежує. ото не потрібна країна з такою владою. скажіть куди йти здаватись, пациків в ато дужк шкода!!!!
ан Показати IP 16 Листопада 2017 14:09
а західні донори ждуть тільки відкриття ринку землі і вивезти ліс і все. Чи хтось вірить що європа нам поможе?
Вони Показати IP 16 Листопада 2017 19:40
Всі атошні їм можна все.Вони захищали Україну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus