USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки коштуватиме Луцьку модернізація ЛПЕ

21 Липня 2016 19:03
Зміни та доповнення до програми розвитку Луцького підприємства електротранспорту винесуть на розгляд депутатів міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 21 липня.

Оскільки під час минулого пленарного засідання депутати міськради розкритикували певні пункти програми розвитку ЛПЕ на 2016-2020 роки, змінений варіант програми винесли на розгляд комісії. Так, керівник підприємства цього разу докладніше розповів про цілі, на які планують витрачати кошти міського бюджету у рамках програми.

Директор ЛПЕ Ігор Грицюк повідомив, що у 2016 році на придбання 10 тролейбусів, які були у користуванні передбачають (відповідно до розрахунку з попередніх років) по 300 тисяч гривень. Також у документі йдеться про заміну шести фізично зношених тролейбусів щороку з використанням коштів ЄБРР та європейського інвестиційного банку. По 2,5 мільйона передбачають на капітальний ремонт 8 тролейбусів щороку (за основу брали кошториси підприємства електротранспорту Вінниці). Окрім того, передбачили реконструкцію та будівництво тролейбусних ліній (ремонт тягових підстанцій, заміна стовпів і телеметрики управління електропостачання ліній), реконструкцію контактної мережі (заміна проводів і розворотних кілець). На капітальний ремонт покрівлі планують витратити 1,5 мільйона гривень, заплановані також реконструкція мийки тролейбусів та зовнішніх конструктивів (вікон).

У 2016 році на впровадження системи GPS–моніторингу на 50 тролейбусах передбачать 76 тисяч гривень, на встановлення обладнання супутникового спостереження за рухомим складом – 208 тисяч. Ще 1,052 мільйона вартуватиме автоматизована система оплати проїзду та обліку пасажирів, 1,248 мільйона – валідатори у 50 тролейбусах, 772 тисячі – система оповіщення пасажирів з вадами слуху та зору

Окрім коштів міського бюджету (17,784 мільйона у 2016 році та 21,356 мільйона загалом протягом 2016-2020 років), цьогоріч на виконання програми передбачили 7,2 мільйона з інших джерел (Європейський банк реконструкції і розвитку та Європейський інвестиційний банк).

Члени комісії рекомендували підтримати пропоновані зміни до програми.

Нагадаємо, що ЛПЕ планує позбутися кондукторів у 2018 році після введення в дію автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лол Показати IP 21 Липня 2016 21:59
Пусть идут в жо.у. Сняли нормальные автобусы (синие такие.. мб кто помнит) и запустили рухлядь польскую, за которую ещё заплатили. Вывод такой - ЛПЕ прачечная по отмыванию денег.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus