USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скільки волинянам коштуватимуть нові ПДР

17 Квітня 2013 11:11
Водійські посвідчення радянського зразка змінюють нові. Окрім того, для шоферів цього місяця змінили правила дорожнього руху. Волинські ДАІ-шники запевняють: до новацій цілком готові та вже проводять роз’яснювальні роботи, - інформує ТРК «Аверс».

Однак, на Волинь, кажуть, поки не надійшла вся необхідна для такої процедури спецпродукція. Найімовірніше, що вона з’явиться після 15-ого квітня, тож уже в кінці місяця водії зможуть звертатись у відділи, які здійснюють реєстрацію транспортних засобів. Що знадобиться для того, аби зробити обмін, розповіла інспектор відділу Наталія Ковальчук.

Сплатити доведеться 198 гривень, плюс вартість медичної довідки. Проте сума може бути й більшою. Адже є випадки, коли людина отримувала посвідчення не там, де змінюватиме. У цьому випадку правоохоронці направлятимуть запит за місцем видачі, а поки надійде відповідь, водій кермуватиме з тимчасовом талоном, який діятиме два місяці. Через це зросте і сума послуги - до 234 чотирьох гривень.

З 15 квітня водіям доведеться звикати і до змін у правилах дорожнього руху. Їздити поза населеними пунктами можна буде лише з увімкненими ходовими вогнями або ближнім світлом. Такий режим руху передбачено на період з 1 жовтня по 1 травня. Разом із новими правилами вводиться і нова розмітка – синього та помаранчевого кольорів. Що означатиме кожен з кольорів?

Начальник сектору моніторингу, юридичного забезпечення та профілактичної роботи Олександр Паламарчук розповів: «Голубий – для місця паркування, а помаранчевий відповідно, – для тимчасової зупинки; також вводиться ряд нових дорожніх знаків і віддтепер дорожні знаки будуть головнішими, ніж дорожня розмітка».

І ще одне нововведення – встановлено новий термін дії водійського посвідчення. Права категорій А і В, видані з моменту вступу у дію нового законодавства, будуть дійсними 20 років, посвідчення усіх інших категорій – лише 10. Після закінчення відповідного терміну вони підлягатимуть заміні. Тих же, хто отримав водійське посвідчення раніше, ці зміни, запевняють у ДАІ, не зачеплять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Горохівець Показати IP 24 Квітня 2013 17:45
"Шановний" Микола Янович! Яким треба бути негідником, щоб у відбирати 400 гривень з пенсії на якусь дурну заміну прав, отриманих у 1972 році. Та ще і з тортурами вимог якоїсь картки, якої в ті роки зовсім не існувало. Та і хто десь зберігає документи про шоферські курси 40 років. Не пошкодую на свічку тобі у Соборі, КРОВОСІСЬ ТИ НАШ
Горохівець Показати IP 24 Квітня 2013 17:49
А ще щоб ти, здирнику знав, шо ті 400 гривень мені б на бензин хватило на чотири місяці моїй ТАВРІЇ. Подавись ти ними.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus