USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Службовцями РДА трьох районів Волині зайнялась прокуратура

15 Серпня 2016 09:47
Прокуратура Волинської області відкрила кримінальні провадження щодо службових осіб управлінь соціального захисту населення Маневицької, Любешівської та Камінь-Каширської районних державних адміністрацій за оборудки з тендерами на харчування дітей, потерпілих від ЧАЕС.

Ці особи звинувачуються у «відмиванні» бюджетних коштів через надання незаконної переваги суб'єкту господарювання, пропозиція якого була однією із найвищих, - повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО об’єднання «Свобода».

Нагадаємо, перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик у своєму запиті від 19 травня 2016 року ставив питання про тіньові схеми «відмивання» бюджетних коштів через несправедливі – тендерні оборудки з коштами, які виділяються на харчування дітей у так званій «чорнобильській зоні» – територіях, які зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи. Йшлося про 96 мільйонів гривень, які виставлялися на тендери з харчування школярів у трьох «чорнобильських» районах Волині, – Маневицькому, Любешівському та Камінь-Каширському.

У запиті до правоохоронців Олександр Пирожик вказував, що учасникам «чорнобильських» тендерів активно нав’язується думка, що їх має виграти саме «Транс Логістік Центр», за якою, як інформують поінформовані джерела, стоять гроші людей, пов’язаних із «донецькими» олігархічними кланами.

Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомло, що це підприємство вже не вперше виграє подібні тендери на Волині. Згідно з інформацією «Наших грошей» це підприємство входить до групи «регіоналівських», яка спеціалізується на харчуванні військових та чорнобильців. Згідно з інформацією ЄДР засновником та бенефіціарним власником фірми-переможця є Бутенко Ганна Вікторівна із Одеси. А керівником із лютого 2016 року є Драник Леонід Григорович. Підприємство має широкий спектр видів діяльності – від виробництва їжі до торгівлі паливом.

Допоки процес знаходився на стадії вивчення та розгляду поданих тендерних пропозицій, Олександр Пирожик просив не допустити реалізації «тіньових» схем, внаслідок яких спритні ділки намагаються «відмити» близько 20 мільйонів бюджетних грошей.

Оскільки ж «чорнобильські» тендери у всіх трьох районах Волині виграла саме та фірма, на яку вказував заступник голови облради, 14 липня 2016 року він озвучив черговий депутатський запит, уже на адресу керівників СБУ та прокуратури Волинської області, в якому вимагав здійснити перевірку законності тендерних процедур, об’єктивності та неупередженості щодо визначення переможця тендеру та фінансових оборудок, внаслідок яких державі може бути завдано збитків на значні суми.

З відповіді на депутатський запит, що надійшла з УСБУ у Волинській області, вбачається, що викладені у депутатському запиті відомості знайшли підтвердження. За цими фактами відкриті та розслідуються кримінальні провадження за частиною 2 статті 364 КК України.

Зокрема, цитуємо: «щодо надання службовими особами Управлінь соціального захисту населення Маневицької, Любешівської та Камінь-Каширської РДА Волинської області незаконної переваги суб'єкту господарювання, пропозиція якого була однією із найвищих під час придбання послуг з харчування дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення Волинської області, на загальну суму 96 мільйонів гривень, що призвело до необ’єктивної та упередженої оцінки пропозицій конкурсних торгів та укладання угоди з учасником, який запропонував одну із найвищих цінових пропозицій».

У вказаних кримінальних провадженнях Слідчим управлінням ГУНП у Волинській області здійснюється досудове розслідування. Нагляд за додержанням законів під час його проведення здійснюється у формі процесуального керівництва прокуратурою області. Питання перебуває на подальшому контролі депутата облради Олександра Пирожика.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
філюк Показати IP 15 Серпня 2016 10:21
Нехай краще діамантовими і янтарними займуться реальною.Тепер прокуратура хіхіхаха.
БАТЬКИ Показати IP 15 Серпня 2016 10:55
«Транс Логістік Центр» харчував дітей як мінімум у 2 рази краще та якісніше від місцевого громхарчу. Як якість надання послуг та свіжість продуктів можна відобразити в тендері???.... Місцеві "громхарчі" вже давно позажиралися....
смерш Показати IP 15 Серпня 2016 11:09
Тепер людей можна налякати хіба штрафбатами 1942-1945.
батько учня до смерш Показати IP 15 Серпня 2016 15:42
А хіба депутат переживає, що діти не харчувалися з лютого. Де "ЕКОНОМІЯ"? Всі переживають за державні кошти. Мабуть цінність в іншому.
анонім до батько учня Показати IP 16 Серпня 2016 10:36
з пирожком не поділились, ось він і крутить мутить, "як не собі то і не людям".
свобода Показати IP 15 Серпня 2016 11:17
пирожик краще нехай танками уВолодимирі займеться було б більше толку.
До батьків Показати IP 15 Серпня 2016 13:00
Підтримую батьків - місцеві недолугі райпостачі не мають реальноі можливості якісно забезпечити надання таких послуг, але ж треба навоняти
пирожику Показати IP 15 Серпня 2016 13:57
своїм однопартійцем веремчуком займись, гроші відмиває у луцькому районі
Батько учня Показати IP 15 Серпня 2016 15:47
Лист СБУ текст " що призвело до не об'єктивної та неупередженої оцінки...." Вирішить до якої оцінки
Переселенец Показати IP 15 Серпня 2016 16:20
Батьки то Гобод Комар и их районие посипаки
33 Показати IP 17 Серпня 2016 21:24
Гобод підставила в черговий раз

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus