USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Константинов заборгував українським банкам понад мільярд

7 Березня 2014 14:27
Компанія "Консоль ЛТД" та інші фірми, пов’язані зі спікером Верховної Ради Криму Володимиром Константиновим, заборгували банкам понад мільярд гривень.

Про це стало відомо з матеріалів судових справ, розміщених в Єдиному реєстрі судових рішень, пише "Тиждень.ua".

Найбільше боргів у бізнесу Константинова перед українським державним "Укрексімбанком".

Так, 17 лютого Госпсуд Криму розглянув позов цього банку до компаній "Консоль ЛТД", "Інвестиційно-фінансової компанії Крим-Фінанс" та ПП "Цар-Град-Строй".

Банк домагається від відповідачів стягнення майна в сумі $5,28 мільона і 459,89 мільона гривень.

Компанії Константинова позичали гроші у 2006 та 2013 року.

Забезпечувати позику мало майно споруджуваного готельного комплексу у селищі Партеніт площею 16673 квадратних метрів на ділянці 0,7 га.

Як заставу банку також були надані 100% в статутному фонді фірми "Цар-Град-Строй", а також майнові права компаній "Консоль ЛТД" і "Цар-Град-Строй" за договором про будівництво комплексу.

17 лютого Господарський суд Криму призупинив провадження у справі, поки не буде проведена оцінка вартості майна.

Одночасно "Укрексімбанк" виставив претензії компанії "Реал Естейт", яка є засновником компанії "Консоль ЛТД". Банк через суд вимагає стягнути з фірми 575,54 млн. грн. (включаючи відсотки, пеню, штрафи тощо).

Претензії до фірм Володимира Константинова є і у інших банків.

Так "Промінвестбанк" веде судову тяжбу з компаніями "Консоль ЛТД", "Реал Естейт", "Севастопольський заводом залізобетонних виробів", україно-російським підприємством "Джеміет" і ТОВ "Гіпек" про стягнення 39,91 мільйонів гривень.

Позовні вимоги пов’язані з невиконанням умов кредитного договору десятирічної давності.

Ще один позов "Промінвестбанку" на суму 25,5 мільйона гривень до компанії "Консоль ЛТД" та її партнерів – "Реал Естейт", "Джеміет", "Індустрія-Крим" – пов’язаний з претензіями за договором від 2007 року.

Також суди з "Консоль лтд" та спорідненими структурами веде банк "Київська Русь" – претензії в розмірі понад 50 мільйонів гривень.

Як відомо, раніше депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко заявив, що Константинова Росія використовує, як маріонетку, через те, що фірма Константинова також отримувала "дуже великі кредити" в "Ощадбанку" і "ВТБ-банку".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 7 Березня 2014 14:58
Брехня...
Анонім Показати IP 7 Березня 2014 15:01
Тепер зрозуміло, чому він так старається підлизати путлеру зад.Вже один підлизувач з інфарктом, а іншого чекає ще "краща" доля.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus