USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сплачені Волиньавтодором 5 мільйонів боргу несподівано повернулися

15 Серпня 2013 21:30
Кременчуцьке підприємство «Вальдес» стягнуло з Волиньавтодору 5 мільйонів гривень. Захотівши стягнути ще 2 мільйони, «Вальдес» був змушений повернути кошти, - пишуть «Відомості».

Так, нещодавно Господарський суд Волинської області поставив крапку у справі, яка тягнулася кілька останніх років. Судова тяганина між обласним автодором і кременчуцькою приватною фірмою «Вальдес» розпочалася ще у 2009 році. Справа дійшла аж до суду вищої інстанції, і лише наприкінці минулого року досягла апогею, йдеться у повідомленні.

Волинський автодор бул зобов’язаний виплатити ПП «Вальдес» більше 7 мільйонів гривень, однак через нові обставини сплачені гроші дорожникам повернулися.

У березні 2006 року ТзОВ «Укрмонтажсервіс» підписало договір із Волинським автодором про постачання бітуму та щебеню протягом наступних чотирьох років. У документі чітко вказали, що оплата за товар повинна бути здійснена впродовж 45 днів від дати поставки. Однак уже через два роки заборгованість шляховиків перед постачальником будівельних матеріалів сягнула кількох мільйонів гривень.

Не довго думаючи та розуміючи, що борги автодор віддаватиме повільно, «Укрмонтажсервіс» 27.10.2008 року підписує договір відступлення права вимоги з кременчуцьким приватним підприємством «Вальдес», тобто, інакше кажучи, передає фірмі борг Волинського автодору.

Керівництво «Вальдесу» одразу звернулося до представників Феміди, щоб примусово стягнути з дорожників заборговані кошти. Так, рішенням Господарського суду Волинської області було зобов’язано дочірнє підприємство «Волинський облавтодор» виплатити новому кредитору — фірмі «Вальдес» — більше п’яти мільйонів гривень. Автодор гроші виплатив, і, начебто, справу вирішили, якби не з’явилися нові обставини, що змінили події.

У 2010 році «Вальдес» продовжувало звертатися до судів із проханням стягнути з облавтодору ще й пеню, тобто, крім уже отриманих 5 мільйонів, підприємство чекало ще майже на 2, в які входили пеня, річні й інфляційні витрати.
17 січня 2011 року справу винесли на новий розгляд. Але несподівано для кредиторів Господарський суд Волинської області дійшов висновку, що угода, укладена між первісним кредитором «Укрмонтажсервісом» і новим кредитором ПП «Вальдес», є недійсною, а отже, кошти, які заплатив автодор, треба повернути.

Юристи «Вальдесу» взялися оскаржувати рішення у Рівненському апеляційному суді, який усе ж таки задовольнив їхню скаргу. Справа дійшла і до Вищого господарського суду України. Проте столичні судді повернули її на новий розгляд. Далі все відбулося за аналогічним сценарієм: Господарський суд визнав договір недійсним — скарга до Рівного — розгляд справи у Києві.

Однак уже вдруге судді Вищого господарського суду, розібравшись по суті, повернули касаційні скарги ПП «Вальдес», оскільки, як йдеться в матеріалах справи, фірма пропустила процесуальний строк подання скарг, до всього ж «у скарзі не зазначено суті порушення». Всі клопотання підприємства поверталися без розгляду. Тож Волинський автодор, змирившись із програшем, опинився у виграші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Факт Показати IP 16 Серпня 2013 12:12
Ось так держава кидає моторних підприємців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus