USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Студентський профілакторій закривають через борги

6 Березня 2013 18:09
Санаторій-профілакторій Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки припинив працювати. Студенти просять розібратися з причинами закриття закладу народного депутата Анатолія Вітіва.

Про це повідомляє видання «Відомості».

Так, з 1 березня 2013 року у профілакторії припинили набирати студентів для здійснення лікування та проведення процедур. Студенти кажуть, що у закладі причиною закриття назвали припинення фінансування санаторію.

Головний лікар профілакторію Людмила Гошко повідомила, що фінансування здійснюється через Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, який є підвідомчим Міністерству соціальної політики України. Також вона зауважила, що Правління Фонду не може зібрати кворум для зборів, де має вирішуватися питання про фінансування. Власне, через це санаторій і не отримав коштів у 2013 році.

Окрім цього, у Фонду є заборгованість перед профілакторієм у розмірі близько 200 тисяч гривень. Сюди входить також близько 120 тисяч гривень заробітної плати працівникам.

«Враховуючи те, що з Фонду фінансується не один заклад, доречно зауважити, що така ж ситуація склалася і з іншими закладами, які також стали заручниками ситуації. Крім того, викликає занепокоєння ситуація з грошима, які фактично мали надійти на рахунки Фонду з Державного бюджету, але не були направлені за призначенням», - звертається нардеп до міністра соціальної політики Наталії Королевської та генерального прокурора України Віктора Пшонки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Микола Канава Показати IP 6 Березня 2013 19:01
А ректор Коцан тим часом балює - з Владом Ямою)))
МАРКО Показати IP 7 Березня 2013 00:02
ОЦЕ ТАК ПОКРАЩЕННЯ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus