USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Систему нарахування стипендій студенти обговорять з Іриною Констанкевич

13 Грудня 2016 18:00
Який розмір стипендії отримуватимуть студенти наступного року? Від чого він залежить? Чи є у державному бюджеті кошти на стипендії у розмірі 2000 тисяч гривень?

Про ці та інші проблеми освіти спілкуватиметься народний депутат України, член комітету з питань освіти та науки Верховної Ради Ірина Констанкевич зі студентським активом Луцького національного технічного університету та Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки.

Про це повідомили у прес-службі Волинського УКРОПу.

Зустріч відбудеться завтра, 14 грудня 2016 року, о 15.00 в аудиторії 37 корпусу Б (вулиця Львівська, 75) Луцького національного технічного університету.

Довідково. «Ухвалений парламентом законопроект 5130 у частині зміни системи стипендіального забезпечення значно погіршить становище студентської молоді, і саме тому ми пропонуємо студентам визначити власне бачення реформування системи виплати стипендій і разом відстоювати узгоджену позицію у Верховній Раді України», – вважає народний депутат з УКРОПу Ірина Констанкевич.

За словами політика, у разі підписання Президентом України законопроекту 5130, кількість студентів, які матимуть право претендувати на отримання академічної стипендії, визначатиметься виключно рішеннями уряду. Фактично, буде запроваджений «ручний режим» визначення кількості отримувачів з урахуванням наявних фінансових можливостей бюджету. Нині ж діє норма Закону України «Про вищу освіту», яка передбачає, що розмір стипендіального фонду вищого навчального закладу повинен забезпечувати виплату академічних стипендій не менш як двом третинам і не більш як 75% студентів.

Крім того, з набуттям чинності закону 5130 зникне норма про прирівнювання розміру мінімальної академічної стипендії до розміру прожиткового мінімуму та норма про право студентів на отримання інших стипендій, призначених фізичними (юридичними) особами, та персональних стипендій вищих навчальних закладів.

Наразі Ірина Констанкевич готує зміни до статті 62 Закону України «Про вищу освіту» (щодо справедливої системи стипендіального забезпечення).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вова Показати IP 13 Грудня 2016 19:52
Малому в універі довелии бал на звичайну стипендію 4,7, має три екзамени якщо один здає на 4 то бал виходить 4,66?
михайлик Показати IP 13 Грудня 2016 23:49
Значить нада здати на 4+,і три раза підскочити.
студент Показати IP 14 Грудня 2016 09:59
Цяцянка обіцянка а дурному радість

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus