USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Ситуація із газом у Луцьку стабілізувалася

20 Листопада 2008 16:53
Низький тиск газу в газорозподільній мережі Луцька, через який нещодавно потерпали практично усі споживачі в обласному центрі, на сьогодні перебуває в нормі. Про це в ексклюзивному коментарі «Волинським Новинам» 20 листопада розповів голова правління ВАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.
 
На сьогодні лімітами забезпечені всі категорії споживачів, у тому числі й найпроблемніші – теплокомуненерго та населення. Тиск газу на виході із ГРС біля Луцька становить 2,5 КГс/см2. Цього тиску достатньо для споживачів за нинішніх погодних умов.
 
Ліміти для ТКЕ і населення затверджені у НАК «Нафтогаз України» лише на листопад. Решта залежить від їхньої платіжної активності. Однак є ймовірність, що зниження платіжної дисципліни споживачів може стати причиною інших радикальних кроків зі сторони НАК «Нафтогаз України» , – припустив голова правління «Волиньгазу». Тому для запобігання відключень у подальшому населення як Луцька, так і області повинне сумлінно оплачувати поточне споживання газу.
 
Також пан Коротя наголосив, що зростання вартості газу для населення з 1 грудня цього року ляже тягарем на плечі приватних споживачів – їм значно важче стане платити. Тому для населення дуже важливо розраховуватися вчасно і  не накопичувати боргів за минулі періоди.
 
Складніше виглядає ситуація для ТКЕ. Адже ця категорія споживачів отримує імпортний газ, який сьогодні відпускається лише за передоплатою при тому, що самі споживачі їхніх послуг оплачують рахунки уже по факту споживання. Ліміти для теплокомуненерго доводиться купувати авансом, що доволі складно при обмеженому кредитуванні, яке спостерігається у країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus