USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тарифи на тепло збільшаться майже вдвічі

5 Травня 2016 14:58
Із 1 липня 2016 року в Україні збільшаться тарифи на теплопостачання для населення на 75-90%, тобто в окремих містах майже вдвічі.

Про підвищення цін на теплову енергію та послуги центрального теплопостачання заявив керівник Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, Дмитро Вовк, - повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Відсоток залежить від підприємства (теплопостачання). Левова частка коригування пов'язана з рішенням уряду щодо ціни на природний газ, інше - перегляд заробітних плат відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівнем єдиного соціального внеску, зміна роздрібних тарифів на електроенергію, інше", - уточнив Вовк.

У Мінекономрозвитку раніше порахували, що тариф на теплопостачання зросте на 60% - із середніх 652 гривні за 1 Гкал до 1041 гривні. Водночас оснащеність будинків тепловими лічильниками має зрости із 60% до 86%. "Ще 14% - в процесі та на совісті підприємств і органів місцевої влади. Кращий (за оснащеністю лічильниками тепла) - Київ, гірші - Полтава та Тернопіль", - наголосив Вовк.

Глава НКРЕКУ не виключив зниження тарифів на теплопостачання в майбутньому. "Комісія проводить роботу із заміщення тепла з природного газу на тепло з вугілля там, де це можливо - серед таких міст Київ, Чернігів, Черкаси, Суми, Калуш. Короткострокові заходи щодо "розшивки" вузьких місць у генерації та передачі теплової енергії, виробництво тепла з вугілля дозволять знизити середньозважену ціну для цих міст", - зазначив Вовк.

Нагадаємо, з 1 травня на вимогу МВФ уряд ввів єдину ціну на газ для населення, скасувавши пільгові категорії, і підвищив більш ніж удвічі вартість блакитного палива для підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ). Пільги для власників газових котлів у 3600 гривень за тисячу кубометрів в опалювальний сезон скасували.

Одночасно уряд зменшив субсидовану норму споживання газу, таким чином зменшивши розмір субсидій, на які можуть розраховувати домогосподарства, а також скасував нарахування пільг одержувачам житлових субсидій.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Захарченко М. Показати IP 5 Травня 2016 15:12
... Реклама і передвиборча програма для опозіційного блоку ( прихильників Януковича ) від уряду України в дії ...! Коли президентом був Ющенко а прем'єром Юля до влади ,чому прийшов Яник ...???P.S.
Питання Показати IP 5 Травня 2016 15:23
Де Майдан новий? Всім все подобається? За це боролися? Не страна , а суцільний дурдом. Розвели лохів, тепер не життя, а якесь екстремальне шоу, де до фінішу дістануться одиниці...
Всезнайко до Питання Показати IP 5 Травня 2016 18:15
На новий майдан ще ніхто не дав бабла... А задарма майдануті не стоять.
лучани Показати IP 5 Травня 2016 15:38
Кремлівська агентка Тімашєнка підмахнула газовий пакт з Путлєром в 2009, і газ рванув у ціні до 450$. Тепер ви**уєм те,що наробила брехуха,а Януковіч потім продовжив "славну" справу.
Лілія Показати IP 5 Травня 2016 15:41
ШОК. Що людям бідним робити? Дета партія атьківщина яка перед виорами піарилась що зменшить комунплату для населення??????????????????????
анонім Показати IP 5 Травня 2016 15:54
Хотіли європу то й майте.,,,Тіштеся"європейці",,,,,,,,,,
анонім Показати IP 5 Травня 2016 16:54
Я вас можу підбадьорити.У *ейропі на процентів 20 ще вище .Такщо незабаром і у нас буде ще вище.Отже обіцянка про европу вплані цін майже досягнута.Залишились маленькі дрібниці-депутатам в 3 рази підняти зарплати і вуаля- вони европейці.
Анонім до анонім Показати IP 5 Травня 2016 17:52
Не рівняйте їхні зарплати з нашими.
Віталій Показати IP 5 Травня 2016 19:06
пропоную не платити .хто може відмовитися від газу ,гарячої води ,наприклад встановити елекробойлер,в селах перейти на дрова.Це навіть не ринок де попит встановлює ціну це диктатура монополіста в даному випадку держави
КУМ Показати IP 5 Травня 2016 20:19
Буде більше.Уряд дозволив зміну ціни газу щоквартально.Думаєте зменшать,а ось і не вгадали.Буде веселуха.Хто може урівняти шанси всіх-тільки винахід полковника Кольта.
Іван Показати IP 5 Травня 2016 20:24
Це просто повна ..опа. І щож люди будуть далі робити? чим платити? знову 90 ті ??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus