USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тарифи на «комуналку» цього року не підвищуватимуть, - міністр ЖКГ

23 Квітня 2010 14:04
Тарифи на житлово-комунальні послуги цього року збільшуватися не будуть, заявив міністр з питань житлово-комунального господарства України Олександр Попов, коментуючи зниження ціни на російський газ.

За оцінками міністра, нова ціна на газ може скласти 210-220 доларів за 1000 куб. м, що гарантує тарифну стабільність і впевненість для споживачів житлово-комунальних послуг, передає Кореспондент.

"Переконаний, що цього року тарифи на житлово-комунальні послуги не будуть збільшуватися. У тих містах, де ціни відповідають собівартості тарифів, споживачам хвилюватися не варто, проте там, де тарифи занижено, їх переглянуть", - сказав міністр.

Зокрема, це стосується ситуації в столиці, де рівень тарифів на 50% нижчий від економічно обґрунтованих. "Тут необхідно шукати шляхи вирішення цієї проблеми: або знайти гроші в міському бюджеті і покривати різницю за рахунок муніципалітету, або поступово виходити на економічно обґрунтований рівень. Це актуальна проблема, яка спостерігається і в інших містах та регіонах, наприклад, у Криму, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській областях", - зазначив міністр.

Попов повідомив, що у випадку, якщо б ціна на газ залишилася незмінною, оплата за спожиті гарячу воду і тепло призвела б до збільшення цін на житлово-комунальні послуги у 2-2,2 рази. "Це означало б, що квартплата збільшилася б на 300-400 грн для однокімнатних квартир і на 600 грн для двокімнатних. Відповідно, ще більше платили б власники трикімнатних квартир", - додав міністр.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медведєв підписали угоду про те, що Україна отримає знижку на газ у $ 100 за тисячу кубометрів при ціні в $ 330 і 30% при іншій ціні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus