USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

«Таємниця за сімома замками» розкрита: Фонд Ігоря Палиці підтримує «Варту порядку»

1 Вересня 2017 18:39
Серед десятків мільйонів гривень, які Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» щороку витрачає на благодійність, є і кошти на підтримку ГФ «Варта порядку». У Фонді підтверджують це документально та зауважують, що підтримують роботу громадського формування – рівно як і роботу Служби безпеки України, поліції, патрульних, прикордонників, військових частин, АТОшних та громадських середовищ Волині.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив голова правління Фонду Олександр Товстенюк.

У зв’язку з замовною справою проти очільника «Варти порядку» Олександра Тиводара, окремі особи та ЗМІ почали штучно шукати «сенсацій» там, де їх насправді ніколи не було. Зокрема, щодо допомоги Фонду в діяльності громадського формування. Олександр Товстенюк каже, що ніякої таємниці в цьому немає – Фонд дійсно підтримує діяльність ГФ. Як і діяльність поліції, силовиків, армії.

«Після таких резонансних справ, як правило, хтось переходить на іншу сходинку кар’єрної драбини – або вверх, або вниз. Сподіваюся, що слідство буде проведено більш професійно, ніж журналістське “розслідування”, і управління СБУ у Волинській області, як і обіцяло її керівництво, доведе справу до суду. А вже суд встановить підставність чи безпідставність висунутих звинувачень. Адже шукати чорну кішку в темній кімнаті доволі непросто – особливо, якщо її там немає», – коментує Олександр Товстенюк та додає, що з 2014 року для того, аби вартівці мали змогу патрулювати місто та охороняти громадський порядок, Фонд придбав їм обмундирування, засобів захисту та пального на майже 1,5 мільйона гривень.
Проте, це невелика частина з тих коштів, які Фонд з 2013 року витратив на підтримку волинських силовиків, поліції, СБУ військових частин, волонтерів тощо. А звернень від них з проханнями про матеріальну допомогу за ці роки було чимало.

УМВС та ГУНП у Волинській області

В буремні часи Майдану, коли активісти під час штурму розгромили фасад будівлі УМВС, саме Фонд надав кошти на встановлення металопластикових вікон, аби міліціонери мали змогу вийти на роботу та забезпечувати порядок в області. Проте на цьому допомога правоохоронцям не завершилась – на кошти Фонду купували оргтехніку для дільничних, автомобільні шини для батальйону «Світязь», який виконує завдання в зоні АТО тощо. Загалом з 2013 року Фонд надав управлінню допомоги на 146 тисяч.

Луцький міськвідділ та патрульна поліція

Через недостатнє фінансування луцьким поліцейським часто не вистачає, здавалося б, елементарних речей, наприклад, пального. Міськвідділ просив про 1000 літрів палива на потреби силовиків, натомість Фонд закупив 3000 літрів, аби ті могли в нормальному режимі патрулювати місто та виїздити на виклики.

А для того, щоб луцькі патрульні мали змогу оперативно обробляти інформацію та належно захищати дані, Фонд придбав півдесятка сучасних комп’ютерів з моніторами, принтери та комплектуючі до них. Загальна сума допомоги становила 113 тисяч.

УСБУ у Волинській області

До буремних подій 2014 року не були готові ні армія, ні силовики, яким допомагали волонтери та небайдужі українці, забезпечуючи тим необхідним, що мала б дати держава. 2014 року на прохання Обласного управління Служби безпеки України Фонд «Тільки разом» профінансував заходи з посилення захисту від захоплення адмінбудівель в області на суму в 71 тисячу гривень. Зокрема, для СБУ придбали засоби спостереження, відеокамери, датчики руху, систему імітації зворотного вогню, паливо тощо.

Військові частини №1141, №2331, №3186, №4554, №1008

Більше 316 тисяч Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» виділив на підтримку військових частин, бійці яких одними з перших стали на захист України 2014 року. Запчастини, біноклі, насоси, спальні мішки, спорядження, оргтехніка – все це та багато іншого стало в нагоді нашим бійцям як на передовій, так і в тилу, для організації роботи структур.

Волинський обласний військовий комісаріат

Особливо важкою видалась перша хвиля мобілізації, коли Україні терміново треба були ресурси, аби стримати наступ Росії на схід України. Для допомоги обласному комісаріату Фонд закупив півтисячі комплектів уніформи, 430 касок, радіостанції з гарнітурами, оргтехніки, спальників на 642 тисячі.

Луцький прикордонний загін

Гострою була проблема і забезпечення прикордонників, яких командирували для виконання завдань в гарячих точках на сході України. Задля їх безпеки на прохання прикордонного загону Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» придбав 72 кулезахисні кевларові шоломи на 187 тисяч.

Спілка ветеранів Афганістану

Серед українців є й ті, хто з лихом війни в 2014 році стикнулись далеко не вперше – зокрема воїни-афганці, які об’єднались на Волині в потужну структуру, допомагаючи армії на сході. Для їхніх потреб Фонд профінансував покупку засобів зв’язку, медикаменти та відремонтував центр реабілітації на загальну суму в 1,3 мільйона.

Допомога героям війни, постраждалим на Майдані, їх родинам

Чимало волинян, які потребували термінового лікування, проте не мали на це коштів, звертались в приймальну Ігоря Палиці. Зокрема, допомогу на лікування виділяли постраждалим на Майдані волинянам Артему Запотоцькому (110 тисяч), Олександру Гучу (100 тисяч), пораненому в бою командиру Нацгвардії Степану Логушу (25 тисяч).

З 2014 по 2016 рік 1364 бійців АТО отримали адресної допомоги майже на 1,4 мільйона.

По 100 тисяч отримали шість сімей волинян, які втратили найрідніших під час розстрілів на Майдані та на сході України.

Волонтерські та громадські середовища

Потребували допомоги і волонтерські організації, які відправляли вантажі на схід та займались прийомом заявок від військових. Зокрема, Фонд придбав ноутбуки та принтери для Координаційного центру допомоги учасникам АТО та їх родин, активними учасниками якого, на той час, були самооборонівці Сергій Рижков, Марія Доманська, Тетяна Должко та інші. Також Фонд закупив камуфляжні костюми для ГО «Автомайдан України», витративши на дві організації загалом 51 тисячу. 10 тисяч на статутну діяльність отримали ГО «ОУН-УПА» та Спілка воїнів АТО Волині, 26 тисяч – політв’язні та репресовані Волині.


Лікування, реабілітація бійців АТО

186 членів сімей та 300 дітей учасників АТО відпочили і оздоровилися на Закарпатті у Буковелі, більше тисячі бійців та їх рідних отримали психологічні консультації в санаторіях західної України. Така допомога є вкрай важливою для тих, хто пізнав лихо війни, адже повернутись до спокійного життя їм вкрай непросто. На це Фонд витратив 482 тисяч.

Активно сприяють реабілітації АТОвців і учасники «Варти порядку». Зокрема, власним транспортом регулярно возять бійців АТО, які перебувають на реабілітації. Також вартівці неодноразово вирішували і конфліктні ситуації за участі АТОвців, які переживши пекло війни, часто бувають занадто емоційними або навпаки – замикаються у собі.

Чимало волинських захисників потребували і фізичної реабілітації та лікування, проте можливості медичних закладів через брак фінансування – доволі обмежений. Розуміючи важку ситуацію, Фонд на прохання Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни придбав фізіотерапевтичний комплекс та кисневий концентратор, а для Центрального клінічного госпіталю – ортопедичний апарат. Загалом на це витратили більше 332 тисяч.

Заклади пенітенціарної служби

Аби покращити рівень навчання засуджених робітничим професіям Фонд, на прохання Маневицької виправної колонії №42, придбав сучасний ноутбук. Аналогічні потреби були і в Луцького слідчого ізорятора - для нього Фонд придбав проекційний екран, проектор, а також забезпечив будматеріалами для ремонту, аби засуджені могли перебувати у належних умовах. Загалом на це витратили більше 20 тисяч.

* * *

Отже, якщо слідувати логіці окремих осіб та припустити, що Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» через підтримку «Варти порядку» має на неї якийсь вплив, то очевидно, що таким же чином Фонд впливає на Управління СБУ у Волинській області, поліцію, силовиків, численні військові частини, та навіть на ув’язнених, котрі відбувають покарання в закладах, яким виділяв допомогу Фонд. Адже допомога, яку отримала «Варта порядку» – це мізерна частина тих десятків мільйонів гривень, витрачених Фондом на підтримку державних та громадських структур Волині на їх прохання про підтримку. Тільки про це «шукачі сенсацій», чомусь, воліють не згадувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Активіст Показати IP 1 Вересня 2017 19:15
Все по полочкам, і хай позакривають роти.
Сс Показати IP 1 Вересня 2017 19:34
Що тут скажеш, список не маленький! Тягне на повагу! Цікаво, а хто ще може продемонструвати таку допомогу, не на словах, а ділом??!! лапін, івахів, гунчики, порошенки, і всяка та нечисть може??
Луцьк до Сс Показати IP 1 Вересня 2017 20:28
Лапін 2 гривні на забор біля порт сіті пошкодував для безпеки людей, то про що далі говорити....
Я Показати IP 1 Вересня 2017 19:44
Як щось просити, так один поперед одним, гавнюки, бігли...а зараз забули все...ось вона "вдячність".
Степан І. Показати IP 1 Вересня 2017 19:58
А в людей пам'ять коротка. Хоча ці всі швондери нічим не гребують...
Лучани Показати IP 1 Вересня 2017 20:12
Оце реальні документи а не треп деяких "чесних" журналістів
Поліцейський Показати IP 1 Вересня 2017 20:33
Не можу зрозуміти одного ? Чому Муковоза якого звільнили через гарні стосунки з Вартою порядку немає серед прохачів? А Шпига просити не в Лапіна чи самооборони. Я не знаю.... крапка мовчить
Сс до Поліцейський Показати IP 1 Вересня 2017 21:05
Крапка тобі нічого доброго та правдивого не скаже! Вона або зараз почне горланити, що то все брехня, і це все фількіні грамоти, або який шляпін з шпигою молодець! Хіба ви це не знаєте, навіщо 110 раз вам це розказувати?! В статті даже згадували за самооборонівців і ні одного поганого слова не сказали, але тільки ті бідолаги ніколи не обмовились гарним словом і забулись що їм допомагали! ну не уроди??
лучанка Показати IP 1 Вересня 2017 21:24
Чітко і зрозуміло!що на це скажуть активісти-журналісти-коми-крапки??7
Сс до лучанка Показати IP 1 Вересня 2017 22:28
Самому цікаво, що ж напише як її там крапка, кома, цятка, ........ можу багато видумати, бо журналістом назвати не можу! Але 99% що нічого вона на це не напише! Так як і інші їй подібні!
Лучануі до лучанка Показати IP 2 Вересня 2017 08:09
Мені однаково, що скажуть ті гавножурналісти, так статті пишуться. Жодного підтвердженого факту, лише бабські плітки. Вони тільки тявкаються як блохаті собаки. Позорисько. А у справі з Вартою, нарешті восторжествувала правда. Ура. І, судячи з коментарів, адекватні люди за вас. Молодці. Так тримати
Андрій Показати IP 1 Вересня 2017 22:10
а чому звернення виклали а не акти прийому-передачі ;) ?
Анонім до Андрій Показати IP 3 Вересня 2017 09:02
А тому певно, щоб не сказали що фонд сам зініціював! Мати якійсь претензії до фонда взагалі низько!
а я завів кота Показати IP 1 Вересня 2017 22:41
і уявляете кормлю його.тайна нікому не кажіть
Юрій Показати IP 1 Вересня 2017 22:46
Хто із родин загиблих в АТО отримав по 100 тисяч ?
cc до Юрій Показати IP 1 Вересня 2017 23:02
ДУрне питання! Такі питання задають не чесні на руку люди, в яких в планах віджати трохи грошей!
Юрій до cc Показати IP 2 Вересня 2017 09:30
Це - не дурне питання, по 100 тисяч отримали Гулюк та ще 2 родини, хто вони?
лучанин до Юрій Показати IP 2 Вересня 2017 09:55
Гулюк отримала ще 35 тисяч на ремонт квартири.
cc до Юрій Показати IP 2 Вересня 2017 10:50
Мені то звідки знати, я ж відношення не має до фонду, не є їхнім бухгалтером! але якщо кажеть, то значить теке дійство було! і думаю на це є відповідні документи! Але заміть не було з їнього боку ніякого піару і т.п., а висвітили інормацію бо спевдо-журналісти почали гнати на фонд і т.п. і я думаю, що це тільки маленька частина добрих справ фонду! А що зробили інші?? особливо ти?
Юрец. Показати IP 1 Вересня 2017 22:56
МОЛОДЦІ. Так тримати. Правда сильніша за брехню. Допомагають як звичайним людям так і силовикам, та й про місто не забувають.
хммм Показати IP 1 Вересня 2017 23:08
Дана стаття містить фактичні дані про надання благодійної допомоги Варті порядку і все, і то невідомо чи реальні, оскільки виписка це так собі документ. єдиним підтверджуючим документом може бути тількки акт приймання-передачі, впевнений вони є (напевно)), але автор статті сплошав... ну хоч така оответочка... не прошло і пол года
До хммм до хммм Показати IP 2 Вересня 2017 08:12
Ти дебіл? Акти прийому-передачі? Що ти мелеш?
Анонім до хммм Показати IP 2 Вересня 2017 13:07
при чому тут пол года? Просто тепер брехливі журналюги, які лили бруд на фонд самі тим брудом вмилися!!))
777 Показати IP 1 Вересня 2017 23:24
Оце так, і вір після цього, що силові структури та правоохоронні органи є не заангажованими та не підтримують жодної політичної партії... Як тепер можна після цього воювати з фондом тільки разом, якщо є прямий конфлікт інтересів... Опублікуйте будь - ласка інші листи від освіти, медицини, культури, місцевого самоврядування та інших організацій... А ТИ, ЗРОБИВ СВІЙ ВИБІР???
Анонім до 777 Показати IP 2 Вересня 2017 00:20
Я чув що були перевірки кру. Жодних порушень. Так що робіть висновки. Хто тут бла-бла-бла
ха-ха до 777 Показати IP 2 Вересня 2017 02:38
Воювати з фондом???!!! Ти нормальний??
!! до 777 Показати IP 2 Вересня 2017 09:13
Ти збираєшся воювати з благодійним фондом??? Піди полікуйся!
Василь Показати IP 2 Вересня 2017 11:59
Не знаю я відносно всіх коментаторів. Але скажу єдине. Як би не було. Моя мати звернулась до ФОНДУ і отримала допомогу. При цьому володію інформацією, що Континіум також має фонд, який допомагає в АТО це 100% інформація. Але як би там не було, допоміг моїй матері Фонд "Ігоря Палиці" в тому числі і Товстенюк Олександр, за що йому дяка
Лєна П. Показати IP 2 Вересня 2017 13:08
чекаємо аналогічний матеріал-відповідь на В24, ВП і іже с ними від Дениса П'ятигорця і очолюваного ним фонду благодійника Івахіва, має бути цікаво і потужно! ну або хоча б постик на фейсбуці від Пащенка )))
Сс до Лєна П. Показати IP 2 Вересня 2017 16:28
Зараз ті клоуни знову якусь брехню напишуть! Вже бачив плачевний пост срамооборонівця Йоржика чи як його там, що він плакався, що вони з свого карману все купують, тільки от печаль, що він знову ГФ перепутав з Фондом! А наразі іде мова про фонд, і як він допомагає!
Лучани до Сс Показати IP 3 Вересня 2017 13:02
З свого кармана?)))) А на карман хто їм дає??!!! Лапін з грошей за крадений бурштин!!! Ото маємо "активістів" на свою голову! Злодюги, брехуни і нероби!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus