USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Теплі іграшки надії» подарують свято невиліковно хворим діткам

15 Грудня 2015 13:20
7090 гривень вдалось зібрати лучанам, продаючи м’які новорічні іграшки з фетру.

Так, акцію «Тепла іграшка надії» у Луцьку організувало агентство BTL.Волинь спільно з Благодійний Фонд «СТОПРАК». За ці кошти організатори закуплять медикаменти, що полегшать життя діток, хворих на невиліковні захворювання.

Окрім цього, кошти на паліативну допомогу для особливих малят збирали й під час благодійної вистави «Оле-Лукойе». Теплу передріздвяну казку поставили вихованці театральної студії Наталії Журавльової.

Зі слів голови БФ «СТОПРАК» Марії Адамчук, благодійна акція «Тепла іграшка надії» проводиться уже вдруге. Вона зізнається, що цьогоріч організатори заходу надзвичайно втішені з того, що до проведення акції долучилась велика кількість людей.
Як розповіла Марія Адамчук, під час акції вдалось виготовити понад 400 іграшок та ялинкових прикрас з фетру. Всі кошти, що будуть виручені з продажу цих іграшок, витратять на закупівлю необхідних розхідних матеріалів для забезпечення дітей, хворих на невиліковні захворювання, яким Фонд віднедавна почав допомагати. Як і торік, акцію провели спільно зі студією Наталії Журавльової, яка усі свої вистави робить благодійними.
«Якщо людину не можна вилікувати, це не означає, що їй не можна допомогти. Можливо, хворі дітки не завжди на вигляд такі ж, як здорові, але їхні серця так само потребують турботи і любові. Звичайно, бувають і розумові відхилення. Але що з того. Ці діти так само хочуть любові, тепла, дружби. Просто наше суспільство трохи дике в цьому плані, тому й з’являється таке ставлення. Не можна їх ігнорувати. Паліативна допомога є дуже важливою, бо кожна людина заслуговує на щастя», - втирає вологі від сліз очі очільниця благодійного фонду.

Своєю чергою, співорганізатор «Теплої іграшки надії» Анна Єкименко-Поліщук зауважила, що цьогорічна акція дещо відрізняється від минулорічної:

«Торік ми проводили майстер-класи, шили іграшки і продавали їх через Facebook. Кошти віддавали для БФ СТОПРАК. Сьогодні ж вирішили разом зі студією Наталії Журавльової провести комплексну акцію. Домовились, що я продаватиму іграшки, а вона - збиратиме кошти під час вистави. До слова, гроші збираємо для діток, які мають невиліковні захворювання й потребують паліативної допомоги», - зазначила Анна.
Вона розповіла, що цього року до виготовлення іграшок долучились вихованці Палацу учнівської молоді з відділу декоративно-прикладного мистецтва; батьки, чиї діти навчаються у «маленькій школі» (вони шили іграшки, поки чекали дітей із занять); учні НРЦ, ЗОШ № 24 тощо.

«А майстри з організації «Світ нашими руками» провели нам майстер-клас, із допомогою якого вдалось зібрати уже 700 гривень. А ті, хто пройшов майстер-класи, своєю чергою, проводили їх для своїх друзів і колег. Із допомогою соціальних мереж та місцевих ЗМІ зібрали багато іграшок. Середня ціна іграшки – 25 гривень. Насправді, це - небагато, бо в магазині ці іграшки коштують дорожче. Ми раді, що несемо позитив і робимо хорошу справу перед Новим роком», - зазначила співорганізатор акції.
Варто зауважити, що, зі слів майстрині Руслани Цибуліної, за участю якої, власне, й відбувались майстер-класи, якщо людина не є професіоналом, вона в середньому витрачає півтори години на виготовлення однієї іграшки. Підтримати добру справу жінка прийшла разом із 9-річною донечкою Галинкою, яка також взяла участь у пошитті ялинкових прикрас:
«Ми і шиємо, і одразу ж купуємо. Такі іграшки вже можуть спокійно виготовляти дітки від 7 років. До прикладу, у ЗОШ № 1 діти встигали пошити своїх фетрових «котиків» чи «зірочок» за один урок. Деякі хлопчики справлялися краще, ніж дівчатка. Це мене вразило. Як матеріали використовуємо фетр, блискітки, нитки для вишивання. Насправді, такі акції – це дуже добра справа, бо хочеться допомогти тим діткам, які хворі. Ми покращуємо їм ті дні, які залишилось жити, і хочемо, щоб вони були яскравими, а малята щоб відчували себе повноцінними дітками, такими, які люблять розваги і мають віру в диво», - підсумувала майстриня.

Опісля о 18 годині усіх гостей запросили на благодійну виставу «Оле-Лукойе».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волянюк Олександр Показати IP 15 Грудня 2015 13:38
Молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus