USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Тепла іграшка» для волинських дітей, хворих на рак, подарувала надію

29 Грудня 2014 16:54
Завдяки «теплим іграшкам» вдалося зібрати майже 4 тисячі гривень для діток, які хворіють на рак.

У листопаді у Луцьку стартувала благодійна акція «Тепла іграшка надії». Вона була покликана напередодні свят зібрати кошти для дітей, хворих на рак. Ініціаторами та партнерами стали студія свята «Кулька-Булька», Волинський інформаційний портал, Інформаційне агентство Волинські Новини та, звичайно, Благодійний фонд «СТОПРАК».

Активно долучились до благодійності й працівники відділу декоративно-прикладного мистецтва Палацу учнівської молоді на чолі з Оксаною Щебет. Саме вони передали на аукціон найбільшу кількість іграшок.

Загалом акція відбувалась у кілка етапів. Усі охочі мали можливість долучатись до груп у соціальних мережах та вчитись виготовляти ялинкові іграшки з фетру. Організатори ж виставляли чимало відео-уроків та викрійок.

Окрім того у клубі-філії №3 відбувся майстер-клас, де лучани мали нагоду зробити собі прикрасу на ялинку і пожертвувати кошти на благодійність. В рамках дійства зібрали 539 гривень.

Також усі охочі могли приносити вже готові вироби, аби потім продавати їх через соціальні мережі. Майстрині завзято підійшли до справи, тож іграшки приносили цілими пакетами. Врешті, ці теплі і позитивні прикраси продавали через інтернет, а також у Луцькій міській раді. Депутатський корпус охоче долучився до благодійної акції, тож майже усі обранці громади у той день прийшли додому з іграшками.

Загальна сума, яку виручили від продажу становить 3 400 гривень. Тож разом з тими, які були зібрані під час майстерки це майже 4 тисячі гривень.

«Якщо чесно, кожного разу, як ми беремось за аукціони, мені дуже страшно, а що буде, як люди не відгукнуться і не принесуть нічого на продаж. Але щоразу я розумію, які чудові наші лучани. Мені почали телефонувати ледь не з першого дня акції. Завдяки цій справі я познайомилась з багатьма хорошими людьми, які приносили нам іграшки і вдячна за те, що вони допомагають вірити у людей», - зазначила співорганізатор акції Анна Єкименко-Поліщук.

Президент Благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук розповіла про те, що цьогоріч чимало громадських організацій та мистецьких об’єднань організовували свої заходи на підтримку дітей з онкологічними захворюваннями. «Я дуже вдячна усім, хто у цей складний час не лишається осторонь проблем дітей. Я розумію, що чималі кошти зараз ідуть на армію, але не слід забувати, що й інші потребують неабиякої допомоги», - додала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus