USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Тігіпко обіцяє, що ціни на житло знизяться

2 Грудня 2010 15:51
В Україні буде більше житла, а ціни на нерухомість знизяться.

Про це на прес-конференції, присвяченій презентації нового законопроекту про містобудівну діяльність, заявив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, - повідомила Економічна правда.

Так, законопроект передбачає скорочення кількості дозвільних процедур з 93 до 23, а строк отримання всіх необхідних дозволів зменшиться з 415 до 60 днів.

"За оцінками будівельників, ми прибираємо до 90% корупції, яка стримує розвиток будівельної галузі та збільшує витрати учасників ринку. Хабарі чиновникам за отримання нікому не непотрібних дозволів раніше доходили до третини бюджету будівництва, а то й більше", - підкреслив урядовець.

За його словами документ передбачає використання принципів "єдиного вікна" і "мовчазної згоди", а також декларативного механізму початку будівництва, які начебто мають максимально позбутися бюрократичних механізмів у процесі отримання дозволів забудовниками.

Тігіпко також повідомив, що для чиновників, які будуть затягувати з видачею дозволів, буде передбачена відповідальність.

Законопроект "Про регулювання містобудівної діяльності" внесений до Верховної Ради і за словами Тігіпка "має хороші шанси на те, щоб здобути підтримку депутатів".

Як відомо, сьогодні Україна за рейтингом Світового банку за дозвільним законодавством у будівництві посідає 179 місце серед 183 країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
:) Показати IP 2 Грудня 2010 16:45
Ню-ню
Волиняка Показати IP 2 Грудня 2010 17:46
Хіба землянки будуть будувати.
Helge Показати IP 2 Грудня 2010 18:02
Пока не "упорядочат" банковскую мафию - этих кровососов, стреноживших Украину и её народ, до тех пор ничего не измениться - ни с ценами на жильё, ни с коррупцией исполнительной и судебной власти....
ostap Показати IP 3 Грудня 2010 11:10
класно... а шо будуть робити чиновники з держархбуднагляду... ціни на житло (новобудови) будуть рости. ніхто не закладає нових будинків, а здані новобудови потихенько розкуповуються.. ставорюється попит а пропозиції нема... ціни підростуть.
Vigilante Показати IP 10 Грудня 2010 21:53
Тігіпко відкрив Америку. Ціни вже падають з осені 2008 року і ще будуть падати і падати навіть без його участі. Бо грошей купувати житло в людей немає, кредити під нормальні відсотки будуть ще нескоро, а "булька" на житловому ринку за минулі роки надулась величезна. Так що адепти бога "Буіттокодаражать" можуть поки відпочити, ще пару років буде тільки вниз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus