USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Ціни на цигарки знову різко зростуть

29 Червня 2010 17:13
У Комітеті Верховної ради з питань податкової та митної політики мають намір підвищити ставки акцизів на тютюнові вироби на 60% цього року та на 30% наступного, щоб протягом календарного року збільшити їх на 100 відсотків.

Про це інформує ТСН .

«У жовтні буде чергова ставка акцизу. Наступна - у лютому. Ми також в Комітеті з питань податкової та митної політики розробляємо процедуру, щоб з урахуванням індексу інфляції ці ставки мінялися автоматично», - заявив народний депутат від Компартії Євген Царьков.

За словами нардепа, акцизи на тютюнові вироби в країнах Євросоюзу в 14 разів перевищують аналогічний показник в Україні. Отож, Верховна Рада прагнутиме збільшити цей акциз до загальноєвропейського рівня.

Нагадаємо, у червні набув чинності закон про підвищення акцизних ставок на тютюн, алкогольні напої та бензин. Зокрема, ставку акцизного збору на цигарки з фільтром було підвищено з 20% до 25%.

Експерти очікують, що ціни на тютюн і пальне в Україні зростуть у липні, причому, пачка цигарок подорожчає в середньому на одну гривню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ЛітРедактор Показати IP 29 Червня 2010 19:47
Як смалили, так і смалитимуть)))
не курю Показати IP 29 Червня 2010 20:46
Спочатку пенсії та зарплати зробіть середньоєвропейськими, а потім податки подганяйте! Все в нашій країні ні як у людей: (
ПРОтивник куріння Показати IP 30 Червня 2010 12:23
Це потрібно було зробити давніше - плитка хорошого шоколаду коштує дорожче ніж пачка цигарок... риторичне запитання: Що вибиратимуть діти? Яка виросте нація?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus